Масштабна реконструкція вулиці Пирогова пришвидшить трафік міста 

На ділянці від вулиці Скалецького до вулиці Малиновського планують провести реконструкцію дороги та тротуару. 

Вулиця Пирогова – одна з важливих магістральних доріг міста. Запланована реконструкція є логічним продовженням інфраструктурних проєктів у попередніх роках. Оновлені вулиці об’єднують в єдину мережу сучасних доріг.

Роботи проводитимуть комплексно: 

перекладуть трамвайні колії за технологією «оксамитового шляху»,  оновлять дорогу, тротуари,  встановлять павільйони для зупинок громадського транспорту,  влаштують велодоріжки. 

Наразі фахівці працюють над розробкою проєктної документації, щоб приступити до комплексних робіт цього року. Ремонтуватимуть ділянку вулиці Пирогова протяжністю 700 м.

«В Стратегії Вінниця 3.0 йдеться про покращення дорожньої мережі міста для всіх учасників дорожнього руху. Комфортно має бути громадському та приватному транспорту, пішоходам і велосипедистам. У зв’язку зі збільшенням кількості автомобілів, у Вінниці є критичні місця, де утворюються затори. Якщо говорити безпосередньо про цю ділянку дороги, ми, разом з Агенцією просторового розвитку та нашими департаментами, відпрацьовуємо, де ці всі речі можна покращити. Фактично на цьому відрізку дороги буде дві смуги в кожному напрямку для громадського транспорту, облаштують велодоріжки, покращать дорожнє покриття, а трамвайні колії відремонтують за технологією «оксамитового шляху». Повністю замінять тротуарне покриття, озеленять територію. Я думаю, що це достатньо серйозний масштабний проєкт, який створить сучасний, зручний простір, комфортний для усіх учасників руху», - каже Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Першочергове завдання – реорганізувати дорожній рух для того, щоб прибрати затори. Найбільш проблемною ділянкою є перехрестя вул. Пирогова – вул. Блока – вул. Марії Литвиненко-Вольгемут.

«Для мінімізації заторів фахівці зробили комп’ютерне моделювання і відпрацювали циклограму для комплексного світлофорного об’єкта, яке поєднає перехрестя Пирогова-Келецька і перехрестя Пирогова-Блока. Також передбачені додаткові смуги руху. Це суттєво збільшить пропускну здатність руху по окремих напрямках. Найближчим часом розпочнемо тестування, яке стане корисним для подальшого опрацювання проєкту», - зазначив керівник КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук.

В рамках реконструкції оновлять пішохідну частину за сучасними стандартами, тротуари встелять великоформатною плиткою та зроблять доступними для людей з інвалідністю. На оновленому відрізку дороги з’являться нові регульовані пішохідні переходи, підземний перехід від ринку «Урожай» залишиться.

Директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк зазначає, що під час комплексної реконструкції для громадського транспорту виділять окремі смуги.

Кожна крайня права смуга буде відведена для громадського транспорту. Це систематизує його рух і вивільнить смуги руху для іншого транспорту. 

«Передбачається і систематизація зупинок громадського транспорту, створення посадкового хабу в районі медичного університету. Це буде зручний пересадковий вузол, де буде ряд маршрутів різного громадського транспорту», - розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

«Виділені смуги громадського транспорту є проявом справедливого міста, адже в одному трамваї їде приблизно стільки ж людей, скільки у всьому заторі на вулиці», - зауважує радник міського голови з питань транспорту Віктор Перлов. 

Також в рамках реконструкції відремонтують інженерні мережі. Після підготовки необхідної інфраструктури, візьмуться за озеленення. На вулиці висадять 100 дерев.

Розпочати оновлення вулиці Пирогова планують навесні. Вона отримає комплексне перетворення простору, яке враховує інтереси усіх учасників руху, а це - пішоходи, велосипедисти, громадський та приватний транспорт.



Переглядів: 3162
Поширень: 0

Останні новини