Учні Вінниці презентували проєкти, які перемогли у конкурсі «Бюджет шкільних проєктів - 2021»

У Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної пройшов учнівський форум «Від ідеї – до результату». Учні презентували свої проєкти, які перемогли у міському конкурсі «Бюджет шкільних проєктів - 2021» та конкурсі учнівських екологічних ініціатив «Ековектор».

На форумі учні в інтерактивній формі представили реалізовані ідеї: шість великих екологічних проєктів - до 50 тис. грн і один малий - до 20 тис. грн. Нагадаємо, що конкурс учнівських екологічних ініціатив «Ековектор» серед закладів загальної середньої освіти Вінницької громади у 2021 році проводився вже втретє. Його мета - підтримати учнівські ініціативи, залучити молодь до заходів щодо поліпшення стану довкілля.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Також під час форуму свої проєкти представили переможці конкурсу «Бюджет шкільних проєктів – 2021». Презентували вісім великих ідей - до 300 тис. грн і одну малу - до 100 тис. грн. Серед них - військово-спортивний клуб, медіастудія, сучасні кабінети біології та хімії, артстудія, мистецький простір та інші цікаві ініціативи.

«На учнівському форумі ми підсумовуємо велику роботу, яку провели школярі для реалізації проєктів у конкурсах «Бюджет шкільних проєктів» та «Ековектор». На заході учні представили 16 локацій, на якій кожен з них показав свою реалізовану ініціативу. Діти ділилися досвідом та розповідали, звідки брали ідеї. Завдяки цим ідеям учні стають соціально відповідальними. Наші діти готові змінювати свої заклади на краще. Робити їх екологічнішими та комфортнішими. Ми маємо дослухатися і всіляко підтримувати їхні ініціативи. Вінницька молодь – активна і творча, їй потрібно давати змогу проявляти свої здібності», - каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Презентаційні локації відвідали учні всіх шкіл Вінницької міської територіальної громади.

«З такою молоддю у Вінниці є майбутнє. Я приємно вражений бажанням дітей бути драйверами змін», - вважає Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


Теги: школярі

Переглядів: 2805
Поширень: 0

Останні новини