У школах Вінниці запровадять курс «У міста є я»

Як мешканці керують своїм містом, як не потонути у смітті і чому варто його сортувати, звідки вода у крані та чому потрібно економити тепло? Ці та інші питання вінницькі школярі матимуть змогу обговорити в рамках навчального курсу «У міста є я». Його у наступному навчальному році опановуватимуть третьокласники комунальних закладів «Вінницька початкова школа №5» та «Вінницька гуманітарна початкова школа №25». Навчання проходитиме за однойменною книгою Ірини Озимок у межах вивчення інтегрованого навчального предмета «Я досліджую світ».

Навчальний курс запровадили в рамках глобальної ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Громада, дружня до дітей та молоді». Мета курсу - ознайомити маленьких вінничан із системою управління та процесами життєдіяльності міста. У результаті діти зможуть сформувати правильне уявлення про те, як працює місцева влада, що таке міський бюджет і як його наповнюють, чому безпека важлива та як долучитися до прийняття рішень.

Курс «У міста є я» розкриватиме такі важливі питання, як роль людини у розвитку свого міста, відповідальність та вплив кожного жителя на процеси діяльності міської інфраструктури, а також заохочуватиме юних громадян до участі в якісних змінах свого міста, громади та держави», - говорить директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

З метою підготовки до впровадження цього курсу для учителів проведуть презентаційний семінар за участю авторки книги «У міста є я» Ірини Озимок.


Теги: школярі

Переглядів: 2225
Поширень: 0

Останні новини