Пенсії під час воєнного стану виплачуються своєчасно – повідомили у Мінсоцполітики

Пенсійний фонд України забезпечує вчасну виплату пенсій під час воєнного стану. Про про це повідомили на офіційних сторінках Міністерства соціальної політики. Фінансування пенсій та соціальної допомоги за лютий 2022 року вже відбулося в повному обсязі у всіх регіонах країни.

Всі пенсії, які виплачуються на банківські рахунки, 25 лютого зараховані на рахунки одержувачів, відповідно до графіку фінансування.

Люди, яким пенсії приносять листоноші, не повинні хвилюватися. Пенсійним фондом всі виплати були перераховані в повному обсязі. Людям доставлять кошти за місцем проживання від Акціонерного товариства «Укрпошта».

Для пенсіонерів, які у період військових дій змінили своє місце проживання на території України, та одержували соціальні виплати через АТ «Укрпошта», Уряд передбачив особливий порядок продовження цих виплат за новим місцем проживання.

Для цього людям за місцем свого перебування необхідно звернутись до органів Пенсійного фонду України і повідомити про зміну місця проживання особисто або за телефоном. Крім того, пенсіонери можуть звернутися через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Таким людям виплата пенсії здійснюватиметься через відділення АТ «Ощадбанку», як грошовий переказ без відкриття рахунку. Для отримання коштів у відділенні АТ «Ощадбанку» людині необхідно пред’явити паспорт та довідку про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера).

Отримати роз’яснення та консультації з пенсійних питань, жителі Вінниччини можуть за номерами контакт-центру:

☎0-800-219-108 (дзвінки безкоштовні), ☎50-88-81, ☎50-88-82, ☎50-88-83.

Зразок заяви та більш детальна інформація є за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/21470.html

Джерело інформації – Міністерство соціальної політики України https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua/posts/326293489536659


Переглядів: 2226
Поширень: 0

Останні новини