У Вінниці презентували електричний автобус

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Вперше у Вінниці тестували електричний автобус. Спеціалісти транспортної компанії випробували технічні можливості цього нового для міста транспорту. А вінничани могли оцінити його комфортність, адже кілька днів електробус курсував на 19-му маршруті.

Електробус на сьогодні - інноваційне рішення у галузі громадських перевезень. Серед його переваг: екологічність, економічність, порівняно з дизельними автобусами, а також мобільність, адже він не має прив’язки до контактної мережі, як тролейбус. Тому це ще і можливість формувати досить гнучку систему маршрутів.

У Вінниці у тестовій експлуатації був 12-метровий автобус Skywell китайського виробництва. Він вміщує понад 70 пасажирів, обладнаний пандусом та системою кондиціонування. Пробіг досягає 300 км на одному заряді акумулятора. До речі, електробус сертифікований за європейськими стандартами.

Поцікавився враженнями від електробуса у водія, який кермував машиною у тестовому режимі. Важливо було почути і відгуки пасажирів. В цілому враження позитивні, але є нюанси, які можна і потрібно комплексно доопрацювати разом з виробником з погляду покращення комфортності та безпеки перевезень.

Наше завдання розвивати муніципальний транспорт при оптимальному співвідношенні якості обслуговування та собівартості перевезень. Електробуси – цікава перспектива. У світі цей вид транспорту користується все більшим попитом, але такі автобуси досить дорогі, тому маємо ретельно вивчити економічну доцільність їх придбання для міста, коли на перспективу будемо оновлювати наш муніципальний автопарк", - написав Сергій Моргунов.




Переглядів: 6792
Поширень: 4

Останні новини