У Вінниці переселенки з Донеччини надають правову та консультаційну допомогу біженцям

Жінки, які переїхали до Вінниці з Донецької області, надають безкоштовну правову допомогу переселенцям з територій України, де зараз ведуться бойові дії. Вони надають юридичні консультації з усіх питань, пов'язаних із вимушеним переміщенням. Щоденно відвідують вінницькі центри, де знайшли прихисток біженці.

Жінки працюють в благодійному фонді «Право на захист» та мають великий досвід роботи з переселенцями. Вони надавали правову допомогу - ще в 2014 році на Донеччині.

Представниця БФ «Право на захист» Наталя Шевченко переселенка двічі, вона добре розуміє потреби і проблеми біженців. Наталя у 2014 році виїхала з окупованої Макіївки, а в 2022-му була вимушена покинути Костянтинівку, де жила останні роки.

«Зі мною до Вінниці приїхали двоє моїх колег. Як тільки ми облаштувались, одразу почали працювати. Ми щодня спілкуємось з переселенцями. Люди в розпачі. Хтось втратив житло, хтось - близьких. Ми фіксуємо їх потреби, щоб потім можна було надати необхідну допомогу. Крім того, ми надаємо консультації щодо вимушеного переселення, евакуації, перетину кордону, надання гуманітарної допомоги, відновлення документів. Щодня ми консультуємо від 200 до 300 біженців», - розповіла Наталя Шевченко.

Телефони гарячої лінії БФ «Право на захист»: 0995075090, 0685075090, 0935075090.


Переглядів: 2305
Поширень: 0

Останні новини