Росія поширює брехню про американські біолабораторії в Україні, щоб виправдати власну агресію

Кремль навмисно поширює брехню про те, що США та Україна проводять дослідження з хімічної та біологічної зброї. Такими приводами Росія намагається виправдати власну агресію на території України.

Про це йдеться в заяві речника Неда Прайса на урядовому сайті США.

"Штати не володіють і не керують жодними хімічними чи біологічними лабораторіями в Україні, вони повністю дотримуються своїх зобов’язань за Конвенціями, і ніде не розробляють і не володіють такою зброєю", — йдеться у заяві.

Інформація про нібито біолабораторії США в пострадянських країнах активно використовується російською пропагандою. Росіяни про це періодично згадують й "висловлюють занепокоєння", хоча роблять це без підтверджень. Зокрема, тиждень тому міністр МЗС Росії Сергій Лавров у коментарі російським ЗМІ заявив, що "Пентагон занепокоєний ситуацією в Україні, бо побудував там дві біологічні лабораторії й виробляв патогени". Також цю теорію змови підхопив посадовець Китаю.

У 2020 році Служба безпеки України спростовувала інформацію, що США мають біолабораторії в Україні.

"Росія має досвід звинувачення Заходу в тих самих злочинах, які вчиняє сама. Ця тактика є очевидною хитрістю Росії, щоб спробувати виправдати подальші навмисні, неспровоковані та невиправдані напади на Україну", — повідомили на урядовому сайті США.


Переглядів: 2536
Поширень: 1

Останні новини