Україна не отримала відповіді від Червоного Хреста щодо "зелених коридорів" на 16 березня — Верещук

Російські війська обстрілюють колони автобусів та точки збору людей, звідки планувалась евакуація. А гуманітарна організація Червоний хрест досі не відповіла на запит щодо відкриття гуманітарних коридорів на 16 березня.

Про це на брифінгу заявила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Останні дні окупанти обстрілюють колони автобусів та точки збору людей, звідки планувалось вивозити людей, а також продовжують брати у полон. У полоні досі знаходиться наш рятувальник Олексій Данченко", — розповіла Верещук.

Зокрема, за її даними, 15 березня російські війська захопили лікарню інтенсивного лікування в Маріуполі та взяли у заручники 400 мирних людей — мешканців та медичний персонал.

"Зараз ведуть обстріли саме з лікарні. Це становить загрозу для переміщення людей", — сказала віцепрем'єрка.

Крім того, за її словами, українська сторона не отримала відповіді від Червоного Хреста щодо відкриття гуманітарних коридорів на 16 березня. Також залишається відкритим питання організації гуманітарних коридорів 16 березня з Ізюма та Маріуполя.

"У таких умовах ми не можемо безпечно вивозити людей", — зазначила Верещук.

Разом з тим вона повідомила, що влада продовжує розробляти маршрути для доставлення гуманітарної допомоги до захоплених або оточених російськими військами українських міст і селищ. Зокрема, йдеться про міста і селища Луганської, Донецької, Запорізької Харківської, Київської, Чернігівської, Сумської та Херсонської областей.


Переглядів: 2235
Поширень: 0

Останні новини