Куди звертатись у разі виявлення стихійних сміттєзвалищ на територіях багатоповерхової забудови

У місті продовжуються роботи по наведенню ладу на прибудинкових територіях після зими. Днями комунальні служби Вінниці ліквідували два стихійних сміттєзвалища, які були виявлені неподалік контейнерних майданчиків. Як зазначають у департаменті житлового господарства міської ради, такі стихійні звалища з’являються щовесни. Їх створюють мешканці приватного сектору - виносять рештки рослин та гілля зі своїх дворів.

Щороку навесні у Вінницькій міській територіальній громаді із настанням сприятливої погоди розпочинаються роботи з прибирання прибудинкових територій. Зараз вони у місті в самому розпалі. Працівники управлінських компаній проводять прибирання твердого покриття та зелених зон прибудинкових територій, займаються ремонтом і фарбуванням різних елементів благоустрою багатоквартирних будинків, що перебувають в них на обслуговуванні та управлінні. Днями було ліквідовано два стихійних сміттєзвалища: на провулку Брацлавському, 33 та на вулиці Рильського, 3-А.

«Щороку під час весняного прибирання ми виявляємо стихійні сміттєзвалища. Раніше їх було значно більше, але ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу з мешканцями, тому їх кількість за останні роки дуже незначна. Однак час від часу вони все-таки з’являються. Днями виявили та ліквідували два стихійних сміттєзвалища неподалік контейнерних майданчиків - на провулку Брацлавському, 33 та на вулиці Рильського, 3-А. Їх створюють мешканці приватного сектору, який межує з багатоповерхівками. Люди виносять зі своїх дворів та городів на ці звалища обрізане гілля та залишки рослин. І зазвичай це роблять уночі, щоб ніхто не бачив», - розповів директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Роман Фурман додав, що у разі виявлення стихійних сміттєзвалищ інформацію потрібно повідомляти до Цілодобової варти за телефонами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39.



Переглядів: 2322
Поширень: 0

Останні новини