Бібліотеки Вінниці відновлюють свою роботу

З 28 березня розпочинає роботу бібліотечна система Вінницької територіальної громади. Бібліотеки розгорнутого типу, працюватимуть у дві зміни. Перша - з 10:00 до 14:00, друга - з 14:00 до 18:00. Книгозбірні з не розгорнутою структурою працюватимуть в одну зміну, з 10:00 до 14:00. Про це повідомив директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

«В умовах війни люди гостро відчули потребу в елементарних бібліотечних послугах. Читання стало для багатьох чи не єдиною розрадою. Хтось рятується від важких думок та острахів, гортаючи сторінки романів, а комусь додають хоробрості герої казок. Незалежно від віку, люди сьогодні потребують книжок, і ми готові їм у цьому допомогти. Наразі роботу бібліотечної мережі Вінницької територіальної громади адаптовано до нових реалій, і вже від сьогодні книгозбірні відчинили свої двері для всіх охочих», - розповів Максим Філанчук.

Наразі у бібліотеках можна буде обміняти чи взяти вподобану літературу.

«За таким «живим» форматом відвідування бібліотек вінничани вже дуже скучили, - каже в. о. директора закладу культури Вінницька міська централізована бібліотечна система Тетяна Верещак. - Щоденно мої колеги отримують дзвінки з питанням, коли можна буде обміняти книгу на іншу. Гадаю, сьогодні, у важкий для країни час, бібліотеки потрібні як ніколи, оскільки допомагають переключи увагу та відволікти думки від сумних новин. Це зараз необхідно не тільки вінничанам, а й людям, які знайшли прихисток у нашому місті. Впевнена, що в перший тиждень роботи бібліотек матимемо великий ажіотаж».

Разом з тим, потрібно бути готовими до нових правил. Зараз бібліотеки будуть здійснювати роботу лише у форматі видачі книжок. Задля безпеки відвідувачів, читальні зали та гуртки в умовах воєнного стану не працюватимуть, повідомив Максим Філанчук.


Теги: Вінниця

Переглядів: 2151
Поширень: 1

Останні новини