Вінницькі студенти відтепер навчаються програмуванню за гарвардським курсом

Гарвардський курс CS50 з основ програмування додано до обов’язкової програми вивчення студентів кафедри комп’ютерних наук Вінницького національного технічного університету. Це стало можливим завдяки ініціативі координатора Фонду BrainBasket та за сумісництвом викладача курсу в університеті Євгена Шемета.

Починаючи з вересня цього року, понад 70 студентів вишу вже отримують знання з основ програмування від топового університету світу. CS50 – це вступний курс з комп’ютерних технологій Гарвардського, а також Єльського університетів.

Курс розроблений професором Гарвардського університету Девідом Малланом для студентів свого вишу і є важливим тим, що розвиває неформальний підхід до вирішення задач.

«У Вінниці я викладаю даний курс в рамках дисципліни першого курсу «Алгоритмізація та основи програмування». Студенти зацікавлені у вивченні й вже є успішно виконані перші практичні завдання. Оригінальна мова відео-курсу - англійська, але практичну частину завдань ми переклали. Крім того, серед слухачів курсу є 6 іноземних студентів з Анголи, Ємену, Ізраїлю та Намібії», - повідомляє Євген Шемет.

Даний курс може бути імплементовано в навчальні програми інших університетів України, адже для цього є всі необхідні умови.

«Спочатку курс викладався для студентів факультативно і результати були досить гарні, тому було прийнято рішення запропонувати включити його до обов'язкової навчальної програми. Завдяки тому, що курс схвалено Міністерством освіти та науки України, а університет зацікавлений у викладанні даного курсу - проблем з його імплементацією не було. Угода про співпрацю вишу та Фонду BrainBasket була підписана без труднощів. Окремо висловлюю подяку завідувачу кафедри Комп'ютерних Наук Яровому Андрію Анатолійовичу за підтримку ініціативи», - описує викладач.

Завдяки співпраці BrainBasket з Гарвардом студенти вишу, які пройдуть курс CS50, мають змогу отримати оригінальні сертифікати американського університету. Крім того, у планах Фонду є переклад нової версії курсу українською мовою.

Довідка:

Фонд BrainBasket є некомерційною організацією, мета якої – сприяти розвитку освіти українців в сфері ІТ. Фонд було засновано в 2014 році з візією об’єднання зусиль всіх гравців ІТ-індустрії для підготовки 100 000 програмістів до 2020 року.



Переглядів: 2146
Поширень: 1

Останні новини