У Вінниці обговорили, як підтримати підприємства, які переїжджають з зони бойових дій

Нещодавно відбулась робоча зустріч заступника міського голови Андрія Очеретного з керівництвом Державної служби України з питань праці. Обговорювали консультативну підтримку підприємств, які були вимушені виїхати через війну. А також – соціальне забезпечення переміщених працівників.

Державна служба України з питань праці розпочала проєкт з надання консультаційної підтримки підприємствам, які у зв’язку з веденням активних бойових дій в окремих областях країни переміщують виробничі потужності до інших регіонів України.

До проєкту долучилась Вінниччина. 28 березня заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний зустрівся із представниками Держпраці – заступницею голови Держпраці Аллою Горбатюк та начальником Управління Держпраці у Вінницькій області Володимиром Маруньком.

Обговорили можливості надання консультаційної підтримки підприємствам, які переміщують свій бізнес у Вінницьку область. А також - соціальне забезпечення переміщених працівників та підбору відповідних виробничих приміщень.

Учасники зустрічі окреслили головні напрями взаємодії Держпраці, Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької міської ради у питаннях допомоги підприємцям у релокації на території міста та регіону.

У рамках проєкту, інспектори праці в межах компетенції надаватимуть необхідний консультаційний супровід з широкого спектру питань: від оплати праці, переведення, оголошення простою, обліку робочого часу до організації безпечного ведення робіт, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг тощо.

Деталі щодо проєкту релокації доступні за контактами:

– Управління Держпраці у Вінницькій області +38 0432 67 29 80;

– сектор звернення громадян та доступу до публічної інформації Управління Держпраці у Вінницькій області+38099 439 13 41.


Переглядів: 2591
Поширень: 0

Останні новини