У Вінниці тестуватимуть національний роумінг: збережіть інструкцію, щоб скористатись за нагоди

Вінниччина увійшла до переліку областей, в яких тестуватимуть внутрішній національний роумінг. Завдяки якому можна буде вільно перемикатися між мережами українських мобільних операторів, щоб завжди залишатися на зв’язку.

Запровадження в Україні національного роумінгу під час війни - це безпрецедентна подія в історії мобільного зв’язку у світі, повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України. Тестування нацроумінгу запускають Vodafone, Київстар, lifecell разом з Державною службою спецзв’язку, Мінцифри та Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

У Міністерстві пояснили, як підключитися до мережі іншого оператора. Всі пункти обов’язкові:

    Відключити автовибір мережі на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор, на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі. Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL. Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу. Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.

Під час підключення до іншого оператора тариф залишається незмінним, наголошують розробники. Втім, потрібно бути готовими до можливого перенавантаження на мережі: «Це може впливати на якість роботи деяких послуг. Кожен із операторів перепрошує за можливі незручності, але такого раніше не робила ні одна країна у світі, тож багато чого доводиться виправляти «на ходу».

Поки нацроумінг працює в 10 областях України, які знаходяться у зоні бойових дій: Харківській, Херсонській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Кіровоградській, Миколаївській.

Пізніше до них долучаться іще чотири – Вінницька, Чернігівська, Житомирська та Черкаська. Якщо тестування виявиться вдалим - дію національного роумінгу поширять на всю територію України.


Переглядів: 2969
Поширень: 1

Останні новини