«ЕкоВін» звертається до вінничан бути відповідальними щодо питання відходів, щоб місто залишалось чистим і охайним

Колектив підприємства «ЕкоВін» звертається до усіх мешканців громади з проханням відповідально ставитись до питання поводження з побутовими відходами. У мікрорайонах приватної забудови - дотримуватись графіків вивезення сміття, а органічні відходи компостувати. І у багатоповерховій забудові, і у приватному секторі - по можливості спресовувати сміття перед тим, як його виносити.

В мирний час відходи вивозились переважно вночі, коли автомобільний трафік у місті мінімальний і немає заторів. Зараз «ЕкоВін» працює лише вдень, до початку комендантської години, що великою мірою впливає на ефективність роботи підприємства. Крім того, за останній місяць істотно погіршилась ситуація із хаотичним паркуванням приватного автотранспорту на прибудинкових територіях, в тому числі біля контейнерних майданчиків. Водночас кількість відходів зросла в рази.

«Якщо до початку війни на вул. 8-го Березня біля пожежної частини, де стоїть 5 контейнерів, заповнювались один-два, то вчора, наприклад, наші працівники тричі приїздили туди забирати сміття. Або Немирівське шосе в районі вул. Чехова, де за графіком відходи вивозяться щонеділі. Але зараз люди там мало не щодня виносять відходи і складують на узбіччя. І вони накопичуються там упродовж всього тижня. І це не одиничні випадки, особливо, коли йдеться про мікрорайони приватного сектору», - розповідає директор КУП «ЕкоВін» Петро Гриневич.

Він додає, що на прибудинкових територіях є свої особливості, через що ефективність роботи комунальників також знизилась. Це тенденція, яка тільки погіршується, щодо хаотичного паркування приватного автотранспорту у дворах висоток. І це не тільки випадки перегородження машинами заїздів до контейнерних майданчиків. Часто власники ставлять автівки так, що сміттєвоз не може взагалі заїхати у двір, щоб під’їхати до контейнерів.

«Я хочу звернутись до усіх вінничан та гостей нашого міста з проханням поважати роботу комунальних служб, які роблять все можливе, щоб Вінниця залишалась чистою і охайною, як і в мирний час, - говорить Петро Гриневич. - Тому прошу чітко дотримуватись графіків вивезення сміття у приватній забудові і виставляти відходи на узбіччя лише у визначені дні. Графіки вивезення сміття є у всіх квартальних комітетах. Також нагадую, що органічні відходи, якщо їх компостувати на своїх присадибних ділянках, є дуже гарним добривом. Крім того, просив би по можливості складувати сміття компактно - трамбувати і ущільнювати його перед тим, як виносити до контейнерів. А там, де на майданчиках стоять окремі сітки для пластикових пляшок, не забувати користуватись ними».


Переглядів: 3348
Поширень: 0

Останні новини