Сергій Моргунов про чистоту в місті, роботу комунальних служб і «теорію розбитих вікон»

Від початку війни путінських військ проти України комунальні служби Вінниці працювали 24/7 і досить професійно справлялися з усіма викликами, які були на тому етапі, швидко вирішуючи всі оперативні завдання, а також питання ліквідації аварійних ситуацій. Зараз важливо далі забезпечувати стабільне надання комунальних послуг населенню та підтримувати чистоту в місті, щоб не довелось згадувати про «теорію розбитих вікон».

В цьому переконаний Вінницький міський голова Сергій Моргунов: «Ще на початку війни ми, як місцева влада, однозначно зрозуміли важливість збереження стабільності у місті. Зокрема, щоб усі комунальні служби, незалежно від їхнього підпорядкування, працювали належним чином і вчасно ліквідовували аварійній ситуації. Щоб у домівках були тепло, вода та електроенергія; виходив на лінії громадський транспорт; вивозилось сміття, а місто було чистим. І маю відзначити, що служби досить професійно справлялися з усіма викликами. Я хочу подякувати нашим комунальникам, які працювали зранку і до ночі. До речі, паралельно вони ще і допомагали нашим силам територіальної оборони Вінниці та регіону по вирішенню питань будівництва об’єктів захисту та інженерії».

А зараз, за словами очільника громади, важливо завершити роботи по прибиранню міста після зимового сезону і постійно підтримувати у ньому порядок. Щоб вінничани та люди, які приїжджають до нас з інших регіонів, так і не дізнались, що являє собою «теорія розбитих вікон».

«Війна в жодному разі не повинна впливати на те, що ми повинні зберегти місто охайним та чистим. Тому комунальні служби продовжують чистити автошляхи, наносять дорожню розмітку, щоб на дорогах було безпечно. У громаді повинно бути затишно і комфортно. Бо доведено «теорією розбитих вікон»: якщо одне розбите вікно у під’їзді вчасно не замінити, то прийде час, і буде розбите ще одне. А потім тут не залишиться жодного цілого вікна, а далі починається хаос, - каже Сергій Моргунов. - Якщо служби не будуть прибирати сміття вчасно, то воно буде накопичуватись на вулиці. А люди, побачивши це, на рівні підсвідомості будуть кидати іще. Тому, чим чистіше буде у Вінниці, тим буде більше порядку. Це важливо для комфорту не тільки вінничанам, а й тих людей, які приїжджають з інших міст, та намагаються налагодити для себе мирне життя».


Теги: Вінниця

Переглядів: 2982
Поширень: 1

Останні новини