Гуманітарний штаб відправив допомогу для мешканців Ворзеля, Бучі, Чугуєва – Сергій Моргунов

Завдяки захисникам місто має можливість забезпечувати послугами вінничан та надавати допомогу людям, які змогли врятуватися з рашистського пекла. Міський голова Сергій Моргунов прокоментував ситуацію у Вінниці на 47-й день героїчного протистояння російським загарбникам. Про це він написав у своєму телеграм-каналі та на сторінці Фейсбук.

Очільник міста зазначив, що у Вінниці зареєстровано 18,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб, у тому числі 5,5 тисяч дітей. Важливо, що термін подачі заяв на державну допомогу для внутрішніх переселенців продовжили до 30 квітня. Уряд врахував пропозицію Асоціації міст України.

«У нашому місті доступна й інша допомога для переселенців - від Всесвітньої продовольчої програми ООН World Food Programme. Також ми працюємо над тим, щоб залучити фінансову підтримку для інших родин, які у скруті через війну, особливо - де виховується багато дітей», - говорить Сергій Моргунов.

Міський голова додав, що Гуманітарний штаб продовжує опрацьовувати пріоритетні потреби громад та закладів. Для мешканців Ворзеля, Бучі, Чугуєва відправили харчі та засоби гігієни. Також допомогу отримала громада Турбова.

«Передали бійцям київського підрозділу полку «Азов» продукти, предмети гігієни, каремати та інше. Вінницькій міській клінічній лікарні №1 привезли необхідні медикаменти. Також у Гуманітарному штабі розподіляють вантаж, який надійшов зі Львова – це 4 вагони різних речей та 13 палет з ліками», - зазначає Сергій Моргунов.

Крім того, очільник міста повідомив, що відновлюється потроху бізнес. Підприємства Вінниці готові перейти на цілодобовий режим роботи. Головне – безпечні умови праці для персоналу.

«Дякую, що підтримуєте економіку – це ваш внесок у перемогу, це зміцнення нашої громади. Ми згуртовані і маємо єдину мету. Тримаймося разом. Все буде Україна!» - наголосив Сергій Моргунов.


Теги: війна

Переглядів: 2883
Поширень: 0

Останні новини