З Вінниччини на лікування до Європи відправили вже 13 дітей та 5 дорослих

За час війни з Вінниччини на лікування до Європи відправили 13 дітей та 5 дорослих. Переважно - це пацієнти з онкозахворюваннями та важкими імунодефіцитами.

Як повідомляють у Департаменті охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА, усі хворі потребують довготривалого та дороговартісного лікування.

Лише минулого тижня з Вінницької області відправили 5 дорослих на лікування до Італії. Трьом із них потрібна пересадка кісткового мозку.

«Ми дякуємо нашим колегам з Європи, які під час війни підставили нам плече і допомагають лікувати пацієнтів. Критерії направлення громадян України для лікування за кордон на період дії воєнного стану чітко визначені МОЗ. Також ними розроблена чітка логістична система. Наше завдання – організувати пацієнтів та забезпечити транспортування до кордону», - зауважила заступниця директорки профільного департаменту Тетяна Бондаренко.

Довідка:

У Вінницькій області регіональним координатором цієї програми є – Жовнір Тетяна Георгіївна. Консультацію можна отримати за номером телефону: +380674305925.


Теги: лікування

Переглядів: 1777
Поширень: 0

Останні новини