У Вінниці тривають поточні ремонти багатоповерхівок

Щороку у Вінницькій міській територіальній громаді у багатоквартирних будинках проводять поточні ремонти різних конструктивних елементів – замінюють інженерні мережі, ремонтують дахи та сходи у під’їздах. Ці роботи виконують в межах тих обсягів, які були включені співвласниками до договору замовлення управлінським компаніям. Цьогоріч вже провели поточні ремонти 12 під’їздів, замінили 20 старих дерев’яних вікон на металопластикові, лагодили інженерні мережі та дахи.

Про це повідомили у департаменті житлового господарства міської ради.

Поточні ремонтні роботи у багатоквартирних будинках проводяться за рахунок співвласників і виконуються силами управляючих компаній. На початку року формується план заходів з урахуванням першочергових робіт за пропозиціями управлінських компаній та уповноважених по будинках і як тільки дозволяє погода, розпочинаються поточні ремонти. У кожного будинку план робіт індивідуальний і складають його відповідно до потреб.

«Співвласники будинків самі обирають, які роботи потрібно провести першочергово, а які – пізніше. Однак, як показує практика, спершу лагодять дахи, замінюють інженерні мережі та старі вікна у під’їздах на металопластикові. Згодом ремонтують електрощитові, сходи у під’їздах та самі під’їзди. Управлінські компанії ремонти проводять згідно сформованого графіку. За перший квартал поточного року вже зроблено чимало робіт: відремонтували 12 під’їздів, полагодили 1661 м² покрівлі будинків та замінили понад 30 світильників на енергозберігаючі», - розповідає директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Він додає, якщо є потреба у поточному ремонті певного конструктивного елемента будинку, а ці роботи не зазначені у плані, то співвласники на загальних зборах можуть внести зміни до договору, а управлінська компанія скорегує план робіт.



Переглядів: 1979
Поширень: 0

Останні новини