Чим відрізняється ортопедичне взуття для дітей від звичайного?

Як виглядає ортопедичне дитяче взуття й для чого воно потрібне?

Деякі батьки вважають, що ортопедичне взуття — це складна й зовсім неприваблива конструкція. І потрібна вона тим, хто має серйозні проблеми з розвитком стопи. Безперечно, є взуття (наприклад, minimen.ua), виготовлене за рекомендаціями ортопеда для корекції. Але ринок також пропонує моделі для профілактики різноманітних захворювань опорно-рухового апарату.

Розповідаємо, у чому різниця між ортопедичним взуттям та звичайними парами для малюків.

Навіщо потрібне ортопедичне взуття?

На перший погляд, ортопедичні моделі нічим не відрізняються від звичайних. Але доповнені цікавими елементами, за допомогою яких ніжка дитини розвивається без патологій. 

У малюка слабкі м'язи та суглоби. В результаті під тиском ваги тіла по стопі неправильно розподіляється навантаження, і розвиваються захворювання опорно-рухового апарату. Тому необхідні ортопедичні пари, щоб зменшити негативний вплив надмірного навантаження. Також в ортопедичних моделях дитині простіше робити свої перші кроки. Отже, процес пізнання світу стане набагато приємнішим і комфортнішим.

Ортопедичне взуття рекомендується для:

профілактики та лікування деформацій стопи; передбачення мозолів; післяопераційного періоду.

Дитяче ортопедичне взуття — це вибір на користь здоров'я, комфорту та гарної постави дитини.

Конструкція ортопедичного дитячого взуття та призначення елементів

Щоб зрозуміти, у чому ж відмінність ортопедичного взуття від звичайних пар, необхідно ознайомитися з конструктивними особливостями. Ортопедичні пари високої якості складаються з:

натуральних матеріалів, тому ніжка малюка не потіє; щільного задника й елементів, що фіксують ногу, аби вона не ковзала; закругленого миска, що мінімізує ймовірність травмування; рифленої підошви для зменшення ковзання; компактного та трохи скошеного підбору для максимального комфорту під час ходьби; устілки з поздовжнім супінатором.

Ортопедичне взуття https://minimen.ua/ відповідає поставленому завданню, якщо його придбали у спеціалізованому магазині. Така покупка гарантує наявність сертифікатів якості. А також можливість за необхідності повернути чи обміняти товар.

Рекомендації щодо вибору взуття для дітей

Щоб взуття для дитини прослужило тривалий час, рекомендуємо дотримуватися кількох простих правил.

    Вибирайте за розміром (запас для літнього взуття 5-7 мм, демісезонного — 7-10 мм, а зимового — 10-15 мм). Враховуйте призначення та сезонність. Віддавайте перевагу магазинам з моделями від виробників із позитивним іміджем.

Для правильного визначення розміру ввечері поставте ніжку дитини на білий аркуш паперу. Після цього обведіть контур і зніміть мірки від великого пальця до п'яти. А також зверніть увагу на моделі від турецьких виробників. Адже така покупка — це проста можливість виявити турботу про свого малюка.



Переглядів: 2661
Поширень: 0

Останні новини