Учні та педагоги Вінницької громади долучились до фоточеленджу з нагоди Дня вишиванки

19 травня вся Україна відзначає День вишиванки. З нагоди свята учні та педагоги закладів загальної середньої освіти долучились до фоточеленджу «Вишиванка – наш генетичний код!», до якого залучили і свої родини.

У рамках челенджу діти публікували власні світлини та фотознімки своїх родин у вишиваному вбранні. Ініціативу підтримали й педагоги закладів. Відтак стрічки соціальних мереж під єдиним хештегом #вишиванка_vincode замайоріли яскравими барвами вишиванок.

«Ми маємо дбати про збереження й популяризацію українських традицій та цінностей нашого народу. І наша місія як освітян – привчати до цього молоде покоління. Адже в сучасних реаліях як ніколи потрібно єднатися заради захисту нашої національної ідентичності та самобутності. І День вишиванки – чудова нагода для цього», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Сьогодні діти та молодь, як і всі українці, усвідомлюють, цінність нашої вишиванки, адже історія української вишиванки – це історія українського народу.


Теги: вишивання

Переглядів: 2279
Поширень: 0

Останні новини