10 різних типів драбин та їх використання | Матеріал, що використовується для драбин

Що таке драбини?

Драбина — це частина вертикальна конструкція, що складається зі сходинок (перекладин) між двома вертикальними відрізками металу, дерева або мотузки, які використовуються для підйому або спуску.

Драбини бувають різних форм і розмірів, і їх можна використовувати для різних цілей. Розуміння різних типів сходів та їх функцій допоможе Вам прийняти виважене рішення, що дозволить вам виконувати своє завдання швидше та безпечніше. Весь асортимент драбин можна подивитись тут.

Популярні типи драбин 2022

драбина стремянка; драбина табурет; односекційні драбини; драбини с платформою; трисекційні драбини; складні драбини; універсальне лазиво.

1. Драбина стремянка

Це найчастіше використовувані сходи у промисловості. Ці сходи унікальні тим, що їх можна використовувати практично в будь-якому місці. Це пов'язано з тим, що він є самоокупним, що означає, що він не вимагає будь-якої форми підтримки. В результаті ці сходи можна використовувати посеред кімнати або в місцях, де немає опори.

Ступінчасті драбини поділяються на два типи: фронтальні драбини та подвійні драбини. Щаблі на одній стороні цих сходів призначені для лазіння, тоді як інша сторона призначена тільки для підтримки та не використовується для лазіння.

Подвійне драбинка
Ці сходи значно популярніші, через те, що у них є сходинки з обох боків, що дозволяє вам підніматися з будь-якої сторони, яка зручніша, і дозволяє вам і вашому другу підніматися сходами разом. На зображенні нижче показані сходи з подвійними сходами, розкриті на повну потужність.

2. Драбина табурет
Такі сходи дуже корисно мати вдома, особливо на кухні. Це прості маленькі сходи, які ви можете використовувати, щоб дістатися до чогось досить високого.

Оскільки драбини-табурети повинні складатися, при покупці цих сходів не потрібно турбуватися про місце для зберігання.

3. Приставні драбини односекційні
Приставні драбини, іноді звані односекційними сходами, являють собою вертикальні конструкції. Оскільки прямі сходи є самонесучими, їм потрібна опора.

Прямі драбини портативні, але вони не мають шарнірів, що дозволяє їм займати менше місця, коли вони не використовуються.

На відміну від прямих драбин на колесах, які ви, можливо, бачили у високих бібліотеках чи супермаркетах, Ви повинні спуститися звичайними прямими сходами, перш ніж переносити її.

Попри те, що прямі драбини повинні спиратися на суцільну стіну, відсутність у них другої сторони дозволяє підійти ближче до стіни, ніж драбини.

В результаті пряме лазиво відмінно підходить для покрівлі, будівництва та зовнішніх робіт з технічного обслуговування, таких як очищення ринв.

4. Драбини з платформою

Передні драбини з платформою на верхній сходинці відомі як сходи-платформи. Щоб убезпечити вас під час роботи, навколо платформи зазвичай встановлюють перила. Ці драбини ідеальні, якщо ви плануєте стояти на них протягом тривалого періоду.

Ваші ноги не хворітимуть, а гомілки не будуть ударятися про наступну сходинку завдяки сходам – платформі. Ця драбина рекомендується, якщо вам потрібно використовувати обидві руки для роботи або якщо вам потрібно обертатися і працювати у всіх напрямках, не створюючи жодних проблем.

5. Трисекційні драбини

При досягненні висот використовуються висувні типи сходів. Перш ніж їх можна буде використовувати, сходи повинні бути притулені до опори (наприклад, до стіни, дерева, будинку тощо).

6. Складні розсувні драбини 

Єдина різниця в тому, що її можна подовжити, щоб дістатися ще більш високих місць, як табурет (наприклад, горище, заміна лампочок і т. д.). Якщо ви ставитеся до того типу людей, які піднімаються на стільці та інші непридатні предмети, вам слід розглянути ці сходи.

Коли ці сходи не використовуються, їх можна скласти для зручності зберігання. Він легкий та простий у використанні, що робить його надзвичайно зручним. В результаті він широко поширений для використання на горищах.

7. Шарнірні універсальні драбини

Це прості сходи, які можна використовувати з різних причин. Вона має безліч функцій, які дозволяють використовувати її різними способами. Багато людей використовують ці сходи, тому що їх можна регулювати в різних положеннях, що дозволяє користувачам використовувати їх для різних робіт по дому.

Багатоцільові драбини можна розкласти в конфігурації драбини, щоб вони були повністю самонесучими та на них можна було підніматися. Їх також можна подовжити, що дозволить вам дістатися до вищих місць; але, як і у випадку зі сходами, що регулярно висуваються, вам знадобиться щось, на що можна спертися.

Ці типи драбин також ідеально підходять для зберігання, тому що вони легко складаються і не займають багато місця.

З чого виготовлені драбини?

Різні матеріали лазива мають свої переваги та недоліки. Драбини зазвичай виготовляються із металу, дерева або скловолокна.

Компанія Укр-стандарт виготовляє драбини з алюмінію. Алюміній використовується для виготовлення більшості металевих драбин, що має переваги та недоліки.

Алюмінієві драбини мають такі переваги:

    Легка вага: сходи з алюмінію легкі та їх легко переміщати. У проектах, які потребують частого переміщення сходів, це може заощадити час та енергію. Алюміній доступний за ціною, у порівнянні з іншими матеріалами. Купуючи багато сходів, ви можете заощадити гроші. Алюміній стійкий до корозії та не піддається корозії в екстремальних погодних умовах. Це хороший варіант, якщо ви хочете отримати максимальну віддачу від своїх сходів.

До недоліків алюмінієвих драбин можна віднести:

    Алюміній проводить електрику, дозволяючи замкнути електричний ланцюг між джерелом струму, сходами та вашим тілом. Алюмінієві сходи можуть викликати удари струмом, що може призвести до падіння та серйозних травм, якщо ви стикаєтеся з проводом під напругою, стоячи на одній з них під час роботи з електрикою. Алюмінієві сходи можуть бути не найкращим вибором, якщо ваші зусилля зазвичай пов'язані з електрикою. Коли ви використовуєте алюмінієві драбини під прямим сонячним промінням або в сильний мороз, метал буде відображати температуру навколишнього середовища.

Ми працюємо під час війни, щоб найшвидше відновити нашу країну. Доставка по Україні.


Переглядів: 3408
Поширень: 0

Останні новини