Фахівці «Інституту розвитку міст» організували психологічний тренінг для підлітків-переселенців

У Вінниці продовжують проводити психологічні майстерні. Їх організовують фахівці «Інституту розвитку міст» у рамках реалізації «Інтеркультурної стратегії Вінницької міської територіальної громади». 25 травня у хабі «Місто змістів» відбувся тренінг для підлітків, які переїхали до Вінниці з регіонів, де тривають активні бойові дії. Психологи розповіли дітям про те, як боротися зі стресом та адаптуватись до нових умов життя.

Під час тренінгу психологи з ГО «Освітній простір 2.0» - Вікторія Турчак та Олена Солоїд допомагали дітям розвивати стресостійкість, намагались полегшити процеси їхньої адаптації. Протягом 2 годин переселенці виконували психологічні вправи та опановували різні методики для покращення свого емоційного стану.

«Наша майстерня життєстійкості – це захід для підлітків, які через війну тимчасово переїхали до Вінниці. Проходило все у вигляді тренінгу, було багато інтерактиву, різноманітних завдань. Починали ми зі знайомства, діти розповідали історії своїх імен, далі говорили про емоційний стан та працювали з тілом - виконували техніки на дихання, на стабілізацію емоційного стану через тіло, активізацію органів чуття», - розповідає психолог Вікторія Турчак.

Захід організували фахівці КП «Інститут розвитку міст» спільно з департаментом освіти Вінницької міської ради.

«Учасники працювали в групах, тому вони могли не лише навчитися саморегуляції та як справлятися зі стресом, але й познайомитися, знайти нових друзів та отримати позитивні емоції», - додала психолог Олена Солоїд.

За словами тренерок, такі заходи дуже корисні для підлітків. Більшість учасників тренінгу змогли покращити свій емоційний стан.

Попереду заплановано ще декілька психологічних майстерень для вимушено переміщених осіб та військових. Для учасників та учасниць пропонують арт-терапію з розмальовування муралу, майстер-клас з приготування страв подільської кухні та багато інших цікавинок.


Переглядів: 2219
Поширень: 0

Останні новини