Чергова сесія міської ради: додаткові кошти військовим та на закупівлю ліків немовлятам

Для нацгвардійців військової частини 3028 виділили мільйон гривень на пальне та ремонт техніки. Таке рішення ухвалили на сесії міської ради сьогодні, 27 травня. Зміни до рішення міської ради від 24.12.2021 № 706 представила директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

131 тисячу гривень спрямували до Вінницького об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату). Передбачені додаткові кошти в сумі 500 тисяч грн на підтримку поліції та рятувальників - 300 та 200 тис. грн відповідно.

“Для фінансової підтримки Вінницької обласної організації Українського товариства сліпих також надаємо субвенцію розміром в 100 тисяч гривень. Ми це робимо регулярно для того, щоб забезпечити перевезення осіб з інвалідністю по зору, які є жителями Вінницької МТГ і працюють на підприємстві УТОС”, - сказала директорка департаменту фінансів ВМР Наталія Луценко.

Під час сесії також внесли зміни до рішення міської ради від 24.12.2021 №758. За програмою “Здоров'я вінничан” передбачені 200 тис. грн на закупівлю препарату “Куросурф” для Центру матері й дитини. За словами директора департаменту охорони здоров'я ВМР Олександра Шиша, раніше цими ліками забезпечувала держава, втім у нинішніх умовах вирішити це питання необхідно на рівні громади.

“Це спеціальний медикамент для новонароджених з легеневою недостатністю. У першу чергу це важливо для надання невідкладної медичної допомоги недоношеним діткам у наших пологових будинках”, - сказав Олександр Шиш.



Переглядів: 1870
Поширень: 0

Останні новини