Чехія та Польща надсилають додаткову військову допомогу Україні

Чехія та Польща спрямовують додаткове озброєння Україні, яка вже понад три місяці протистоїть масштабному вторгненню Росії.

Міністр оборони Чехії Яна Чорнохова у телеефірі 29 травня повідомила, що Прага має намір незабаром доставити Києву озброєння на суму від 26 мільйонів до 30 мільйонів доларів.

«Дуже важливо, щоб допомога надходила постійно», – сказала міністр, додавши, що від 24 лютого Чехія направила Україні військових вантажів на суму понад 150 мільйонів доларів.

За даними чеських ЗМІ, серед подальших поставок будуть танки Т-72, бойові машини піхоти БМП-1, самохідні гармати-гаубиці та, можливо, бойові вертольоти радянського виробництва.

Польща передає Україні 18 броньованих самохідних артилерійських установок Krab калібру 155 мм, повідомило у неділю Польське радіо, посилаючись на свої джерела у Міноборони. Ці установки польського виробництва можуть виконувати до шести пострілів за хвилину на відстань до 40 км. Зазначається, що Варшава навчила близько ста українських артилеристів працювати з цими установками.

У зв'язку з російським вторгненням армії України допомагають багато західних країн на чолі зі США та Великобританією.


Теги: війна

Переглядів: 1664
Поширень: 0

Останні новини