Досягення вінницьких спортсменів: «золото» на Кубку світу зі спортивної акробатики

Днями у польському місті Жешув відбувся Кубок світу зі спортивної акробатики Rzeszów FIG Acro World Cup. Вінницькі спортсмени взяли участь у змаганнях і успішно виступили у складі Збірної України.

У складі національної Збірної виступали спортсмени Данило Стецюк та Богдан Пограничний з Вінниці. Чоловіча пара здобула перше місце. Акробати стали абсолютними чемпіонами Кубка світу. Їхньою підготовкою займалися заслужені тренери України Юрій Голяк та Галина Ковальчук.

Одночасно з Кубком світу у Жешуві проходив і міжнародний турнір зі спортивної акробатики серед різних вікових груп Rzeszów International Acro Cup. У ньому також взяли участь акробати з Вінниці. У віковій категорії 13-19 років першість отримала жіноча пара - Рузанна Вечерук та Ангеліна Чернявська. Тренують спортсменок Галина Ковальчук, Юрій Голяк та Лариса Совик. Також жіноча група з Вінниці - Каріна Островська, Еліна Козачанська та Аліна Пугач. Тренери спортсменок - Юрій Голяк, Галина Ковальчук. Серед спортсменів 12-18 років друге місце у турнірі здобула Ніка Хасанова та Валерія Лагуш. А жіноча група посіла п’яте місце - Анна Мериндя, Аліна Коваль та Вікторія Ткач. Тренує спортсменок Людмила Малініна.

«Спортсмени та тренери виступають на міжнародній арені, отримують «золоті» медалі та прославляють Вінниччину й Україну у всьому світі. Акробати - вихованці Вінницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи із складно-координаційних видів спорту. Втім, комітет по фізичній культурі та спорту міської ради допомагає вінницьким спортсменам з виїздами на змагання, заохочує їх стипендіями та цінними подарунками. Я щиро вітаю спортсменів, тренерів та хореографів з перемогою на міжнародній арені. Пишаємось досягненнями спортсменів Вінниці! Бажаю успіхів, натхнення і подальших перемог. Все буде Україна!» - говорить голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Вже у липні чоловіча пара Богдан Пограничний та Данило Стецюк виступатимуть на Всесвітніх іграх, які відбудуться у США.


Теги: Спорт

Переглядів: 1380
Поширень: 0

Останні новини