Понад тисячу переселенців шукають роботу: які вакансії актуальні на Вінниччині

На Вінниччині 216 переселенців знайшли роботу за допомогою служби зайнятості, ще 1187 – продовжують шукати роботу. Про це розповіла директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

За її словами, 1580 людей з інших регіонів мають статус безробітного та отримують допомогу. Її максимальний розмір – майже 10 тис. грн.

Від чого залежить сума та розмір виплати допомоги з безробіття?

"Розмір допомоги по безробіттю залежить, зокрема, від страхового стажу особи та тривалості безробіття, доходу, статті звільнення. На період дії воєнного стану такі особи у разі звільнення з останнього місця роботи, навіть якщо не мають документів, що підтверджують періоди трудової діяльності, страхового стажу, заробітну плату, можуть отримати статус безробітного та соціальні виплати. Визначення розміру допомоги буде здійснюватися на підставі відомостей, які містяться в Державних реєстрах", – каже Галина Скоковська.

Додає, до отримання необхідних відомостей допомога по безробіттю призначається таким особам у мінімальному розмірі тривалістю 180 календарних днів. А вже після надходження необхідних відомостей тривалість виплати допомоги по безробіттю та її розмір переглядаються відповідно до законодавства.

"Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру 1,5 мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року, тобто - 9750 гривень. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю – 1000 грн. Виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним, який перебуває на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії, за умови підтвердження наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними, не рідше ніж один раз на 30 календарних днів", – каже Галина Скоковська.

Вакансії, які потребують переселенці

Найбільше внутрішньо переміщені особи шукають роботу – держслужбовців, менеджерів (зі збуту, постачання, логістики), бухгалтерів, продавців, вчителів та вихователів, касирів, економістів, підсобних робітників.

Вакансії, які потребують роботодавці

Станом на 12 червня до центру зайнятості надійшло 982 актуальних вакансії.

Найбільше роботодавцям необхідні: продавці продовольчих товарів, бухгалтери, швачки, кухарі, підсобні робітники, водії автотранспортних засобів, слюсарі-ремонтники, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, електрогазозварники, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, інспектори (пенітенціарна система).

Середня заробітна плата у вакансіях, які роботодавці подавали до обласної служби зайнятості, складає 7,7 тис. грн. На кожне вільне робоче місце претендує, у середньому, 17 безробітних.



Переглядів: 1583
Поширень: 1

Останні новини