Дотримання правил комендантської години, паркування, боротьба зі стихійною торгівлею, – Муніципальна варта Вінниччини працює цілодобово

Життя Вінниці під контролем Муніципальної варти цілодобово. Зокрема, інспектори перевіряють водні об'єкти та прибережні смуги на предмет засмічень, слідкують за дотриманням санітарних норм у приватних домоволодіннях та правил благоустрою в місті. Окрім того, фахівці Ситуаційного центру моніторять за допомогою камер спостереження ситуацію на дорогах міста та на приєднаних територіях.

З початку літа інспектори акцентують увагу і на стихійній торгівлі у невстановлених місцях.

“Місто повинне жити своїм життям і наші працівники приділяють цьому значну увагу. Інспектори також зараз контролюють питання стихійної торгівлі - продажу тих чи інших товарів чи продуктів харчування у невстановлених для цього місцях. Люди просто з землі можуть продавати фрукти, овочі, домашнє м’ясо тощо. Проблема тут не лише в незаконності таких дій, а й в безпечності і якості такої продукції. Розумію, що зараз складні часи і ми намагаємося ставитися до людей лояльніше, але продовжуємо боротися з цими правопорушеннями”, - каже начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

Окрім того, відслідковують інспектори “Муніципальної варти” спільно з патрульною поліцією й паркування. На жаль, виявляють чимало порушень - особливо на зелених зонах.

“Громадяни з інших обласних центрів, які переїхали до Вінниці найчастіше порушують правила благоустрою та паркуються на зелених зонах. Звісно, ми проводимо роз’яснювальну роботу, а також складаємо протоколи про адміністративне правопорушення. Не всі сприймають належним чином загальноприйняті правила та порядки, встановлені у Вінниці, тому часом доводиться звертатися до букви закону”,- пояснює Віталій Чигур.

Особливої уваги потребують вулиці та дороги Вінниці під час комендантської години - тобто з 23.00 до 5.00. Саме в цей час громадянам заборонено пересуватися містом.

“У разі, якщо людина порушила правила, поліція зупиняє, доставляє до райвідділів та перевіряє причини, чому та чи інша людина перебуває на вулиці. Всі дії відбуваються в рамках чинного законодавства. Бувають, звісно, екстрені випадки, але найчастіше люди без причини порушують діючі правила. За рухом приватних автомобілів на дорогах постійно слідкують фахівці Ситуаційного центру та передають інформацію профільним службам. Хочу наголосити, що після 23.00 на вулицях міста можуть пересуватися лише працівники екстрених та комунальних служб”, - підкреслив Віталій Чигур.



Переглядів: 1740
Поширень: 0

Останні новини