“Управління постконфліктними територіями”: у Вінниці ДонНу ім. Василя Стуса готуватиме фахівців, необхідних для відбудови країни

Донецький національний університет імені Василя Стуса започатковує нову освітню програму, в рамках якої готуватимуть "кризових менеджерів" для відбудови країни. Оскільки починати адаптувати громади до постконфліктного періоду потрібно вже зараз.

Як написав заступник міського голови Андрій Очеретний на своїй сторінці у Фейсбук, відновлення України після перемоги - це питання пріоритетне й хвилює суспільство. Для цього потрібні ресурси, сили, бажання, ідеї та знання, щоб реалізувати це якомога якісніше. Тож потрібно думати критично і діяти стратегічно.

Радий повідомити, що Донецький національний університет ім. Василя Стуса започатковує нову освітню програму “Управління постконфліктними територіями”! Цей проєкт передбачає формування нових фахівців, необхідних для відбудови країни. Попереду на нас і справді чекає багато роботи, але починати адаптувати громади до постконфліктного періоду потрібно і можна вже зараз, - йдеться в дописі. 

Вінниця вже робить чимало кроків, щоб налагодити життя людей, економіку та інші сфери під час воєнного стану. Зокрема, у цій війні економічний фронт настільки ж важливий, як і військовий, - зазначає посадовець. 

Якщо говорити про релокацію підприємств із зони бойових дій, то вже 26 розмістилися у Вінниці, 23 з них зараз працюють. Серед викликів, які стоять перед громадами - це й логістичні шляхи. Через війну багато було зруйновано і ми продовжуємо напрацьовувати ідеї, як відновитися та залучити систему експорту для цього. Є ще й соціальна складова - через агресію росії чимало людей втратили домівки і були вимушені переїжджати в інші міста. У Вінниці зараз близько 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб - ці люди мають десь жити, чимось харчуватися, давати освіту своїм дітям, ходити на роботу тощо, - пише Андрій Очеретний. 


Переглядів: 2111
Поширень: 0

Останні новини