Вінничанки Анастасія Побережна та Марія Ніколаєць посіли призові місця на міжнародному конкурсі «Україна єднає світ»

Вихованці вінницької Зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», що діє у Міському палаці мистецтв взяли участь у міжнародному фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ» (Торунь, Польща).

Анастасія Побережна отримала І місце у номінації естрадний вокал, а Марія Ніколаєць зайняла ІІ призове місце.

Міжнародний фестиваль-конкурс було організовано та проведено за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Благодійного фонду «Україна єднає світ», Stowarzyszenie Dobra dla Dobra. Також захід підтримав президента міста Торунь Michał Zaleski.

«Наші вихованці завжди брали участь у фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ», який до війни проходив у Києві, і його незмінним організатором є Лариса Ощаповська. На жаль, війна внесла свої корективи й конкурс відбувся у Польщі, але це не стало на заваді Анастасії та Марії, які завжди, цілеспрямовано йдуть до своєї мети»,- зазначила викладачка Зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» Віра Майборода.

Також Віра Майборода розповіла про учасниць заходу. «За чотири роки навчання естрадному вокалу, дівчатка багато разів виступали у міських заходах, конкурсах та фестивалях, та мають нагороди. Зараз діти разом із мамами перебувають у Польщі й дізнавшись про даний конкурс-фестиваль, вирішили будь-що взяти в ньому участь. Ось такі наші учні, справжні патріоти, які попри складнощі й війну демонструють усьому світу незламність українського духу та пісні», - додала Віра Майборода.

Головною метою заходу була популяризація мистецької творчості, творчого спілкування, знайомство з різними зразками світової, національної культури і мистецтва. А також демонстрація і підтвердження майстерності керівників та педагогів, творчих й талановитих вихованців.


Переглядів: 1369
Поширень: 0

Останні новини