Шукають помилки у рекламних вивісках, вивчають скоромовки й аналізують тексти українських пісень: так у Вінниці розпочався третій тиждень курсів «Вільна українська»

У десятьох групах вінничани та переселенці продовжують опановувати солов’їну. На заняттях діти та дорослі мають можливість покращити правописну грамотність, збагатити мовлення та засвоїти мовний етикет.

Окрім того, модератори курсів рекомендують учасникам мовні цікавинки, україномовні фільми, корисні освітні ресурси та багато інших способів покращити свої знання.

«Курси стали не просто можливістю вивчення рідної мови, а й осередками змістовного дозвілля. Адже тут є змога поспілкуватися на вільні теми, пограти в інтерактивні ігри та взяти участь у цікавих арт-практиках. А такий симбіоз приємного з корисним – саме те, що працює на очікуваний результат», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Нагадаємо: проєкт «Вільна українська» – курси розмовної української мови – реалізовується з ініціативи міського голови з метою допомогти підліткам та дорослим подолати психологічні бар’єри при вивченні мови, удосконалити та збагатити їх мовлення. У складі десяти груп до першого потоку курсів приєдналося 200 слухачів. Заняття стартували 6 червня та проходять на базі восьми комунальних закладів Вінниці.


Теги: мова

Переглядів: 1602
Поширень: 0

Останні новини