Чому громадянство ЕС полегшить перебування за кордоном?

Неспокійна обстановка через війну в Україні стала причиною, чому багато громадян стають біженцями. Для більшості з них є можливість стати громадянами Євросоюзу. Для цього достатньо отримати паспорт країни, яка є членом ЄС. З таким документом людина може без оформлення віз перетинати кордони багатьох країн, а також відвідувати низку інших держав за спрощеною схемою. У статті ми ознайомимо з перевагами європейського громадянства для українців та процедурою оформлення, більш детальну інформацію від юристів читайте на сайті https://international.business/eu/grazhdanstvo-es/.

Які можливості надає громадянство ЄС

Отримавши паспорт країни, яка входить до складу Європейського Союзу, українці отримують такі переваги та можливості:

Без віз відвідувати країни Європи та інші державами за полегшеною схемою. Отримати диплом про освіту, який визнають практично у всьому світі. Побудувати перспективну кар'єру, працювати в розвинених країнах та претендувати на високооплачувані посади. Розраховувати на лікування у провідних європейських клініках. Можна також оформити страховку. У багатьох державах, наприклад, у Німеччині, по страховці приймають навіть у приватних клініках. Користуватися банківськими послугами та продуктами: відкривати рахунки, здійснювати депозити, оформляти кредит та іпотеку та ін.

Як отримати статус?

Для набуття громадянства українцю потрібно пройти процедуру натуралізації. Тобто пожити на території Євросоюзу певний час, інтегруватися в місцеве суспільство, вивчити мову та ін. При цьому заявник має оформити дозвіл на проживання. Після певного часу необхідно подавати заявку на отримання ПМП, а далі можна претендувати на оформлення громадянства.

Швидкий, але дорогий спосіб отримати дозвіл на проживання – зробити інвестицію у місцеву економіку. Спосіб передбачає відкриття бізнесу, покупку нерухомості, покупку активів місцевих компаній та ін.

Ще один спосіб - укладання шлюбу. Чоловік чи дружина громадянина європейської країни одразу отримує паспорт. Проте влада детально перевіряє шлюб на фіктивність. Навіть короткочасний від'їзд заявника до іншої країни може зіграти проти нього.

Є простіші способи, ніж натуралізація. До них відносяться репатріація. Для цього українцеві потрібно довести споріднений зв'язок із громадянином обраної країни. За програмою репатріації українці зазвичай їдуть до Румунії та деяких інших країн Євросоюзу.


Переглядів: 3421
Поширень: 3

Останні новини