П'ять років вʼязниці: у Вінниці суд виніс вирок чоловіку, який закликав до ракетного удару по телевежі

За матеріалами справи, чоловік спілкувався у Телеграмі з громадянином РФ, колишнім військовим. Із ним знайомий ще з дитинства. Вінничанину той поставив завдання розповідати про переміщення та концентрації Збройних сил України, а також з’ясувати, з яких джерел українці дізнаються про перебіг воєнних дій у країні.

Першого березня чоловік відіслав росіянину аудіоповідомлення, в якому сказав, що необхідно нанести ракетний удар по телевізійні вежі у Вінниці, аби повністю припинити телерадіомовлення в Україні. На його думку, це мало спричинити паніку серед населення України. Вінничанин також підтримував збройну агресію Росії.

Два ракетних удари по телевежі у Вінниці російські військові нанесли 16 березня. Приміщення зазнало часткових руйнувань, травмованих не було.

20 червня суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада) та призначив покарання йому із застосуванням ст. 69 КК — 5 років позбавлення волі без конфіскації належного йому майна. Вінничанин визнав свою вину. Рішення суду він може оскаржити.



Переглядів: 3514
Поширень: 1

Останні новини