У Вінницькому національному технічному університеті студентів ІТ-спеціальностей знайомили з потенційними роботодавцями

25-26 вересня відбулися IT-Days у Вінницькому національному технічному університеті. Подія, що вже давно стала нормою у вишах українських мегаполісів Києва, Львова, Харкова, проте лише починає активно набирати обертів у Вінниці.

IT-Days у ВНТУ – це подія, що має за мету познайомити старшокурсників ІТ-спеціальностей з потенційними роботодавцями та зорієнтувати студентів у технічних напрямках і сучасних інформаційних технологіях, що зараз є найбільш актуальними і затребуваними у нашому місті і, загалом, у світі.

Організували IT-Days кафедра Комп'ютерних наук ВНТУ спільно з друзями і партнерами із Вінницької ІТ-спільноти.

У дводенній програмі виступів IT-Days взяли участь 8 ІТ-компаній:

у перший день – Apex.Rest, BlockSoftLab, Exadel, Jelastic; у другий день – Gemicle, NestLogic, Playtika, SteelKiwi.

Також, були присутні представники інших ІТ-компаній, що працюють у Вінниці, які висловили зацікавлення щодо участі у подальших ІТ-заходах, що організовуватимуться у ВНТУ.

«Це дуже позитивна тенденція, – зазначає завідувач кафедри комп'ютерних наук ВНТУ, доктор технічних наук, професор Андрій Яровий, – адже ми відкриті до конструктивного діалогу із усіма ІТ-компаніями, які зацікавлені у підвищенні активності Вінницької ІТ-спільноти, а також подальшій співпраці із ВНТУ».

Надзвичайно цікавими та корисними для студентів ІТ-спеціальностей молодших курсів (1-2 курси) були доповіді представників ІТ-компаній Exadel та SteelKiwi, в яких акцентувалась увага на професійних навичках, необхідних при проходженні відбору в ІТ-компанію, а також надано корисні поради та рекомендації щодо мотивації, напрямів розвитку та сучасних технологій для вивчення та/або удосконалення власних вмінь. Разом з тим, було представлено особливості та досвід роботи над проектами з використанням мов програмування JavaScript та Python.

Студентів же середніх курсів (3 курс, частково 4 курс) більше зацікавили доповіді представників ІТ-компаній Apex.Rest (проекти електронної комерції на основі сучасних технологій Oracle), Jelastic (DevOps, розгортування розподілених багатокористувацьких проектів та їх інфраструктура) та Playtika (технології розробки кросплатформних ігор).

Студентів старших курсів (4 курс бакалаврату та магістранти) більше зацікавили доповіді представників ІТ-компаній, що стосувались сучасних інтелектуальних інформаційних технологій, а саме: NestLogic (Big Data, інтелектуальний аналіз даних, прикладні аспекти систем штучного інтелекту), Gemicle ("розумні" будинки, технології "Інтернету речей", реалізація алгоритмів штучного інтелекту у проектах) та BlockSoftLab (технологія Blockchain, криптовалюти, Smart-контракти).

Необхідно відзначити, що ІТ-компанії, які були представлені у заході, беруть активну участь у житті Вінницької ІТ-спільноти та співпрацюють з ВНТУ.

Фотозвіт  з ІТ-Днів у ВНТУ можна переглянути за посиланнями:  день перший, день другий



Переглядів: 3846
Поширень: 0

Останні новини