Війська росії обстріляли столицю України ракетами з літаків - Повітряні сили

Вчора вранці 26 червня війська росії обстріляли Київ з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101. Вони можуть літати на відстань до 5,5 тисячі кілометрів. Бомбардувальники злітали з Астрахані, а пуск ракет відбувався над Каспійським морем.

 «Стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, якими завдали удару по Київщині сьогодні, це ті бомбардувальники, які в районі Каспійського моря, Астрахані, вони звідти злітають. На озброєнні у них основні ракети, які вони звідти по нас запускають, Х101 Вона може летіти на відстань до 5,5 тис. км», - прокоментував він.

За його словами, бомбардувальникам залітати до України необов’язково, їм треба просто злетіти, вийти на бойовий курс і випустити ракети.

«Таких ракет було випущено від чотирьох до шести сьогодні. Власне, наша ППО спрацювала, частину ракет збито. Є підтвердження про одну, уламки іншої шукають», - додав Ігнат.

Що сталося?

Близько 6:20 ранку 26 червня у Києві пролунали вибухи. Вибухи сталися у Шевченківському районі столиці. З двох будинків евакуювали мешканців. Сталася пожежа у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Одна людина загинула, повідомили у Нацполіції. Поранені щонайменше п'ятеро людей.

Також два вибухи зафіксували у Черкасах. Це підтвердив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Наразі деталі цих обстрілів з'ясовуються.

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги, бо сьогодні увесь день можуть бомбити по Києву.

«Сьогодні увесь день можуть працювати по Києву. Не нехтуйте безпекою. Не говорячи уже про інші міста».


Теги: війна

Переглядів: 1418
Поширень: 0

Останні новини