Екологи Вінниччини перевірили зелені плями, що з’явились на поверхні річки Південний Буг

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло повідомлення, що на поверхні річки Південний Буг, в районі Староміського мосту, виявлено пляму зеленого кольору.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області здійснили оперативний виїзд на місце для детального вивчення ситуації.

«Було обстежено узбережжя річки Південний Буг на ділянці від Староміського мосту до набережної Рошен та здійснено відбір проб поверхневої води для визначення вмісту забруднюючих речовин.

Також під час обстеження зазначеної ділянки річки спостерігались поодинокі «острівці» з латаття та водоростей, що є характерним для водойм із повільним плином.

У відібраних пробах води визначалися основні показники забруднюючих речовин, концентрація яких нормується у водних об’єктах відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я №721 від 02.05.2022 р. «Про затвердження Гігієнічних нормативів якості води водних об'єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення».

За результатами досліджень вміст забруднюючих речовин у відібраних зразках не перевищував гранично-допустимого значення», - йдеться в повідомленні.



Переглядів: 1814
Поширень: 0

Останні новини