Місто-побратим Кельце відвідала друга група дітей із Вінниці

Діти із першої групи на літніх канікулах побували закордоном та мали змогу ознайомитись із польською культурою та традиціями. Муніципалітет міста Кельце спільно з Вінницькою міською радою з метою підтримки та психологічного розвантаження дітей Вінницької громади реалізують проєкт «Кельце Кемп для Вінниці, Свєнтокшинське 2022».

Хлопці та дівчата, які потребують підтримки громади, мали можливість відпочити, набратись сил на наступний навчальний рік та весело разом з однолітками провести своє дозвілля.

Щоб діти швидко змогли перелаштуватися емоційно, для них були організовані різноманітні активності: екскурсії, тематичні заходи та майстер-класи. Поїздка подарувала їм можливість познайомитись із такими ж дітьми, як і вони та попрактикуватись у вивченні польської мови.

Зокрема, заступниця міського голови Галина Якубович, висловила вдячність місту-побратиму за таку можливість для вінницьких дітей.

«Наша співпраця з польським містом-побратимом Кельце триває понад 60 років. На сьогодні неможливо переоцінити ту підтримку та допомогу, яку всебічно нам надає громада Кельце. Вінниці з перших днів російського вторгнення польські друзі підставили своє плече та запевнили нас у своїй підтримці. Ми безмежно вдячні, що наші юні вінничани спокійно та затишно себе відчували будучи на відпочинку», - говорить заступниця міського голови Галина Якубович.

«Міста-партнери відгукнулися і підготували цікаву програму для перебування наших юних вінничан. Тому ми дуже вдячні нашим польським друзям за співпрацю, за те, що подарували дітям незабутні враження та емоції», - говорить начальниця департаменту освіти Оксана Яценко.

Наразі у Кельце перебуває друга група дітей із Вінниці у супроводі педагогів (50 осіб). У наступні тижні для учасників поїздки заплановано екскурсії в музеї, замки Свєнтокшинського воєводства, відвідування Ботанічного саду, кінотеатру, розважального центру, спортивні розваги. Крім того, вінницькі школярі зустрілися з представниками Уряду Маршалковскі та міста Кельце, а саме з Богданом Вентою - президентом міста та Мареком Йонцем - членом уряду міста. Вони привітали вінничан та побажали гарного відпочинку й нових вражень.


Теги: освіта

Переглядів: 1867
Поширень: 0

Останні новини