Всі причетні до обстрілів та вбивств цивільних будуть покарані — Зеленський

Усі російські військові, які відповідальні до обстрілів та інших злочинів проти цивільних, обов’язково будуть знайдені та покарані.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні увесь день отримую звіти з міста Часів Яр на Донеччині. Там продовжується рятувальна операція після російського удару по житлових будинках. Зруйновані дві багатоповерхівки. Під завалами десятки людей, з деякими з них є звуковий контакт… Шістьох вдалося врятувати. У списку загиблих 15 прізвищ і, на жаль, це не остаточне число", — зауважив він.

Президент запевнив, що всіх, хто причетний до обстрілу та інших злочинів проти цивільних, обов’язково знайдуть.

"Усі, хто здійснив цей обстріл, інші ракетні удари, усі, хто б’є по наших містах з реактивної артилерії, як на Харківщині, на Запоріжжі, як по Кривому Рогу, як по Сіверську і Вугледару на Донеччині, – усі вони будуть знайдені", — підкреслив політик.

За його словами, від початку вторгнення РФ українські правоохоронці роблять все необхідне для фіксації злочинів російських окупантів. До цієї роботи залучені й західні партнери України.

"У моєму графіку на найближчі тижні саме такі переговори і звернення, які сприятимуть відновленню справедливості, сприятимуть покаранню російських воєнних злочинців. Причому ця активність направлена не тільки на Європу та інші традиційні регіони для роботи української дипломатії. Зробимо все, щоб і в Латинській Америці, і в Азії, і в Африці чули правду про російський терор", — сказав Зеленський.

Президент зауважив, що нині немає жодної паузи у діях російських збройних формувань.

"На тижні, що минає, багато говорили про нібито "оперативну паузу" в діях окупантів на Донбасі та в інших частинах України. 34 нальоти російської авіації за одну минулу добу – це відповідь усім тим, хто придумав цю "паузу", — підкреслив Володимир Зеленський.

Він додав, що українська армія міцно тримається та відбиває штурми на різних напрямках.

"Але звичайно потрібно зробити ще дуже багато, щоб російські втрати стали такими, після яких дійсно буде пауза. Причому пауза не перед новими наступами окупантів, а перед їх втечею з української землі", — підсумував президент.


Переглядів: 1527
Поширень: 0

Останні новини