Юний переселенець із Маріуполя продовжив у Вінниці відточувати свою майстерність із гри в баскетбол

Єлисей у свої 13-ть мав уже майже трирічний досвід заняття баскетболом. Утім його спортивне життя, як зрештою і мирне перервала війна. 27 березня хлопчина разом із сестричкою та мамою був змушений виїхати з Маріуполя. Так, родина Потьомкіних опинилася у Вінниці, а згодом відпочивала у таборі «ЯМаріуполь. Родина». Тут Єлисей мав нагоду поспілкуватися з представниками комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради та МСДЮСШОР із баскетболу та дізнався про можливість займатися в школі на безоплатній основі.

«Після переїзду Єлисей сумував за рідним містом та друзями, – зізнається Оксана Потьомкіна. – Як тільки він дізнався про можливість безкоштовно займатись улюбленим видом спорту, то дуже зрадів і відразу записався до школи».

Заняття з баскетболу відбуваються тричі на тиждень, навантаження обираються відповідно до віку, вмінь та навичок. «Єлисей старанно виконує вправи та проявляє неабиякі здібності, – каже тренер Микола Здирка. – Хлопець талановитий та ще з перших днів почав активно вливатись у колектив».

А юний спортсмен зазначив, що йому дуже подобається Вінниця. Сьогодні його родина обживається в орендованій квартирі. З усім необхідним допомагають небайдужі сусіди. Він же прагне віддячити вінничанам своїми перемогами на баскетбольній ниві.

«Вінниця – чудове місто, нам тут дуже сильно подобається, – каже пані Оксана. – Дуже вдячна всім тим, хто нас прийняв і прийшов на допомогу у тяжку годину».



Переглядів: 1394
Поширень: 0

Останні новини