Капітальний ремонт перехрестя вулиць Оводова-Коріатовичів уже підходить до завершення

Перехрестя Коріатовичів-Оводова було одним з найбільш навантажених у місті. Крім інтенсивного трафіку, тут систематично порушували правила дорожнього руху, унаслідок яких ставалися серйозні дорожньо-транспортні пригоди. Понад рік тут тестували кільцеву розв'язку при в'їзді на Староміський міст і ось, до кінця цього тижня мають завершити капітальний ремонт.

Зараз рух перехрестям відкритий, але можливі незначні затримки через виконання завершального етапу робіт зі встановлення дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки та відновлення благоустрою.

Будівельники вже облаштували коло та шість острівців безпеки, а також змонтували стійки для пішохідних переходів, поставили бордюри та поребрики. Завершуються тут роботи по відновленню проїзної та пішохідної частин. Тим часом працюють і над додатковим озелененням.

“В наших інтересах привести перехрестя до належного стану якомога швидше, щоб автомобілісти могли комфортно користуватися цією ділянкою. Втім, зручно має бути всім учасникам руху, тому пішохідні переходи перенесемо трохи далі від кола й від самого перехрестя - вже триває процес нанесення розмітки. Наразі вже заасфальтували верхній шар проїжджої частини - це понад 3000 м² і ще тротуарні доріжки з усіх сторін перехрестя - близько 1000 м², фінішуємо в роботах по заміні зовнішнього освітлення - влаштували шість металевих опор зовнішнього освітлення з сучасними ЛЕД-ліхтарями. Їх буде 17. А також облаштували зливову каналізацію, де встановили 14 зливоприймальних решіток. Надземні лінії мереж працівники перенесли в новозбудовану підземну каналізацію”, - розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Семенюк.

Окрім цього, на перехресті ще мають облаштувати тактильну плитку на пішохідних переходах та поставити павільйони для зупинок громадського транспорту.



Переглядів: 1684
Поширень: 0

Останні новини