Проєкт #Під_спалахи_сирен_та_блиcкавиць продовжує збирати літературно – мистецькі майданчики у Вінниці

Для тих, хто не поставили свою творчість на паузу через емоційні переживання, а навпаки мобілізували внутрішні ресурси для допомоги іншим, - у Вінниці працює літературно-мистецький проєкт #Під_спалахи_сирен_та_блискавиць. Він стартував у квітні і донині продовжує збирати майданчики. У проєкті беруть участь вінницькі поети та музиканти. До заходів долучаються також митці, які проживають у різних куточках України та за її межами, представники всього прогресивного людства, які засуджують військову агресію рф.

Виконувачка обов’язки директора ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Тетяна Верещак каже, що проєкт започаткували у відповідь на ініціативу Міністерства культури та інформполітики та Держагенства з питань мистецтв та мистецької освіти. Безпосередню участь у його створенні бере творча група «Coffee-battle».

«Проєкт розпочався зі спільної роботи двох талановитих і харизматичних людей – працівників бібліотек №6 та № 11 - Анастасії Дворницької та Леоніда Борозєнцева. Заходи відбуваються у вигляді концертних програм у різних локаціях міста, онлайн-конференцій, літературних відеозаписів, відправки мистецьких листів на фронт тощо», - розповіла Тетяна Верещак.

А спікери проєкту у свою чергу закцентували, що прагнуть познайомити широкий загал із творчістю як наших земляків, так і відомих українців, які продовжують творити попри жахіття війни.

«Ми хочемо, щоб наші відвідувачі занурились у всеосяжний світ української літератури та музики. А також надати нашим авторам майданчик, з якого вони зможуть ретранслюювати свої переживання, ділитися досвідом та силою духу», - зазначив спікер Леонід Борозєнцев.

Нагадаємо, раніше заходи у межах проєкту #Під_спалахи_сирен_та_блискавиць пройшли у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат», у рамках книжкового фестивалю «VIN BOOK FEST» у кінотеатрі «Родина», в центрі тимчасового розміщення внутрішньопереміщених осіб при вищому професійному училищі №7, а також на базі реабілітаційного центру Вінницького державного протезно-ортопедичного підприємства.

З червня літературно-мистецький проєкт регулярно проходить на базі вінницької бібліотеки-філії №6 у щоперший вівторок місяця. А у серпні проведення подібних заходів планується також у бібліотеці-філії №14, що у мікрорайоні Хутір Шевченка.


Теги: Культура

Переглядів: 1814
Поширень: 0

Останні новини