Особливості світлодіодних ламп

З кожним роком все більше популярності на ринку електротоварів набувають  LED-лампи. Це й не дивно, адже, порівняно з люмінесцентними растровими, світлодіодні моделі більш економні, ергономічні та забезпечують якісне освітлення без миготінь. Та навіть такий звичайний товар, як світлодіодна лампочка, потрібно вміти вибирати. LEMANSO детальніше розповість про них, а також дасть декілька порад для правильного вибору. 

LEMANSO: https://lemanso.com.ua/ua/lampochki/lampy-svetodiodnye-led/ – це спеціалізований інтернет-магазин електровтоварів, у котрому ви знайдете все для освітлення сучаного дому. Крім освітлювальних приладів, тут є такі групи товарів: розподільчі щитки, електрофурнітура, товари для вентиляції, системи відеонагляду, розумного дому, домофони, електротовари для управління та комутації, стабілізатори напруги, електрообладнання для монтажу та інше. Весь асортимент можна подивитися на сайті. 

Особливості LED-ламп

Найбільш відомий факт про світлодіодні моделі освітлювальних приборів – те, що вони беруть мало енергії. І це справді так. При великій потужності, лед-лампи беруть менше електроенергії. Це дозволяє заощаджувати на електроенергії.  Довговічність – ще один вагомий “плюс” та особливість таких моделей. Зазвичай, світлодіодна лампочка прослужить вам 3-5 років, а то й більше. На відміну від традиційної растрової, яку доводиться змінювати через кожні декілька місяців, це зручний і вигідний варіант.  Лед-лампи універсальні. Їх можна встановлювати як у приміщенні, так і на вулиці. Головне, правильно підібрати рівень захисту, щоб лампа була стійка до вологи, пилу і перепадів температур.  Є можливість вибору кольору світла. Так, ви можете купити лампочки, що будуть випромінювати холодне, нейтральне, тепле чи навіть кольорове світіння (RGB). 

Єдиний відносний недолік у таких лампочках – вища ціна. Але, за умови низького електроспоживання і довгого терміну експлуатації, світлодіодна лампа – все одно більш вигідний варіант. 

Як вибрати LED-лампу?

Є декілька критеріїв, на які обов’язково потрібно звернути увагу при покупці, щоб лампочка вам підійшла і прослужила якомога довше та якісніше. 

    Потужність. Чим більша площа для освітлення, тим більшою має бути потужність. Наприклад, для освітлення кімнати, площею 6 м2, підійде лампа потужністю 36 Вт, для кімнати в 10 м2 варто взяти лампочку в 72 Вт.  Форма колби. Вони може бути: кругла, у формі груші, квадрата, свічки, таблетки, спотів і т.д. Важливо, щоб вона підходила під ваш плафон.  Рівень захисту (IP). Чим більше рівень IP, тим стійкіша лампа до вологи, пилу, вібрацій і перепадів температур. Для сухих приміщень підійде лампа з IP20, для кімнат з підвищеною вологістю (кухня, ванна) – з IP44, для вуличного освітлення – IP65, IP68.

Переглядів: 2160
Поширень: 0

Останні новини