Сергій Моргунов: «Поранені, які знаходяться у лікарнях, забезпечені всім необхідним»

Вчора, 14 липня,  по Вінниці росіяни випустили чотири ракети. Дві з них збила ППО, дві, на жаль, досягли своєї мети. Попередньо – загинула 21 людина. Постраждалим надають медичну допомогу. На місці працювали представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, криміналісти, комунальні служби. До міста прибув Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Денис Монастирський розповів хронологію подій: «О 10 годині 12 хвилині була повітряна тривога. О 10 годині 43 хвилини – вибух. Виклик на служби 101, 102 і 103 відбувся в 10.45. На місці виявили залишки двох ракет типу «Калібр». Наразі ми можемо говорити лише попередні дані – 21 особа загинула, 3 з них – це діти. До лікарів звернулась 91 людина, з них – 52 госпіталізовані (34 – важкі, 5 – в критичному стані). Характер вражень – це опіки, травмування, вибухо-мінні травми. Всі вони знаходяться в лікарнях міста Вінниці, тут достатньо медичного персоналу, крові, необхідного обладнання для надання допомоги постраждалим».

Над розбором завалів й досі активно працюють понад сто представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, комунальних служб міста. Приліт ракет відбувся в центр міста. Тут знаходиться  розв’язка транспортної інфраструктури, постійно гуляють люди, багато громадського транспорту.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що всі поранені у лікарнях забезпечені всім необхідним, біля кожного ліжка є медсестра, обслуговуючий персонал. Також Сергій Моргунов розповів про руйнування будинків. «Наразі збираються дані по пошкодженнях, потім працюватимемо спільно з державою, щоб відшкодувати. З цього приводу люди можуть звертатись до Цілодобової варти за номером 15-60», – каже Сергій Моргунов.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов наголосив, що влучання ракет відбулось в місце, де немає ніяких військових об’єктів: «Це об'єкт соціальної інфраструктури, на першому поверсі знаходився медичний центр, культурні об'єкти, поруч були діти, люди. Це жахлива трагедія для Вінниці». Міністр внутрішніх справ України зазначив, що даний злочин кваліфікований за статтею 438 Кримінального кодексу України. Після цієї трагедії було затримано кілька десятків людей, вони зараз проходять опитування в органах поліції, СБУ.

Денис Монастирський зазначив, що більшість поранених, загиблих - це ті люди, які знаходились на вулиці: «Частина людей все ж таки знехтувала тривогою. Важливо, щоб люди під час тривоги йшли в укриття».

«Люди можуть сховатись від таких ударів, в укриття: в підвальні і напівпідвальні приміщення. Це максимально зберігає життя і здоров’я людей. Потрібно звертатись в кафе, які під час тривоги мають відкривати для людей підвальні і напівпідвальні приміщення. Якщо ми говоримо про торгові центри – аналогічна ситуація. На центральному ринку також є підвал. Так само в пологовому. В кожному будинку є укриття і людина, яка просто йде по вулиці і чує тривогу, має знайти собі, де сховатись», – каже Сергій Моргунов.


Теги: війна

Переглядів: 2215
Поширень: 0

Останні новини