У ЗСУ введуть уніфіковану жіночу військову форму

У жінок в українській армії зʼявиться уніфікована жіноча військова форма. Її розробкою займаються волонтери.

Про це повідомляє BBC News Україна з посиланням на Міноборони.

У відомстві кажуть, — є дві ініціативні групи. Перша — група волонтерів за підтримки офісу президента в рамках проєкту першої леді "Безбар'єрність". Друга — на чолі з депутаткою Київради Іриною Никорак — Arm Women Now. Міноборони провело зустріч з обома групами. Зараз вони спільно працюють.

Волонтерів попросили проаналізувати світовий досвід щодо жіночої форми в інших арміях та звернути увагу на типи фігур, щоб на перших етапах індивідуально підбирати одяг жінкам.

Авторка проєкту Arm Women Now депутатка Ірина Никорак розповідає, що першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни вже цього тижня передадуть захисницям на безоплатній основі для того, щоб протестувати та переконатися, що форма функціональна й зручна.

За словами депутатки, ідея виробництва жіночої військової форми з'явилася після численних запитів від жінок, які зараз воюють на передовій. Чоловічі розміри й фасони одягу не відповідають жіночим, пояснює Никорак. Штани можуть добре сидіти у стегнах, але будуть завеликі у талії, у кітелів — задовгі рукави, плече спускається майже до ліктя. Жінкам доводиться перешивати форму або пристосувати її булавками та тактичним ременем у польових умовах. Це незручно й нефункціонально, — зазначає авторка проєкту.


Переглядів: 1616
Поширень: 1

Останні новини