Фонд громади «Подільська громада» отримав суттєве підсилення на функціонування Гуманітарного хабу

Фонд громади «Подільська громада» переміг у конкурсі «Тримаймо стрій» від Міжнародного фонду «Відродження», який націлений допомогти волонтерським та ветеранським об’єднанням посилити та зберегти свою інституційну стійкість. Отримані кошти Фонд спрямовує на забезпечення функціонування Гуманітарного хабу «Вінниця», який координує роботу між громадськими та волонтерськими організаціями, що утримують гуманітарний фронт.

Як уточнює голова Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова, проєкт діятиме 4 місяці і дозволить підсилити роботу хабу з кількох напрямків. Це, зокрема, координація взаємодії між усіма, хто готові допомагати; опрацювання запитів, які на постійній основі надходять від військових частин, лікарень, громад, що приймають ВПО, громад, що перебувають у зоні бойових дій та/або звільнених з окупації; отримання гуманітарної допомоги від закордонних організацій, українського бізнесу; підтримка волонтерів/ок, котрі приймають, сортують, пакують і відвантажують гуманітарну допомогу, а також закупівля та передача необхідних речей для поранених.

«Ми чотири місяці працюємо в режимі нон-стоп. За цей час Гуманітарний хаб Вінниці, який координує Фонд, прийняв понад 810 тонн гуманітарних вантажів з різних куточків світу, а це 40 міст 15-ти країн світу. Відвантажили більш ніж 800 тонн допомоги, яка поїхала на підсилення військових та цивільних у регіонах, що потерпають від окупантів. Це Київська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Харківська та інші області, – розповідає Олена Данілова. – За цей час опрацювали понад 1200 запитів від партнерських та волонтерських організацій. За цією звітною статистикою стоїть колосальна робота людей – в Україні і за кордоном, які не скиглять, не втомлюються, не розслабляються, а продовжують працювати. І ресурс, який ми отримали, дозволить підсилити і пришвидшити нашу роботу, бо війна – це не спринт, війна – це марафон, і сили потрібні, щоб не просто добігти до фінішу, а перемогти».

Конкурс «Тримаймо стрій» від Міжнародного фонду «Відродження» реалізується в рамках співпраці «EU4USociety». Він орієнтований на підтримку волонтерських та ветеранських об’єднань, які разом зі своїми спільнотами та місцевими громадами прокладають шлях до української перемоги. Детальніше про проєкт: https://cutt.ly/6LEgjcQ


Переглядів: 1543
Поширень: 0

Останні новини