“Всі зусилля - для відновлення економіки” - Сергій Моргунов про підписання угоди з ТОВ “Юпаркс” щодо індустріального парку у Вінниці

У Вінниці підписали угоду про співпрацю та партнерство вінницького муніципалітету з ТОВ “Юпаркс”. Таким чином на базі індустріального парку можуть з'явитися додаткові можливості для нових виробництв та переміщення потужностей релокованих підприємств, що важливо для активізації ділової активності в умовах воєнного часу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Нині у Вінниці розміщені три індустріальних парки - майданчики для майбутніх точок росту та розвитку промисловості. Сергій Моргунов наголосив на тому, що ділова активність не повинна припинятися за жодних обставин - це робочі місця, наповнення бюджету, за рахунок чого забезпечується життєдіяльність міста, підтримка країни і армії.

“Наша громада останні роки динамічно розвивалась і підтримувала високий інвестиційний потенціал. Одним з пріоритетів нашої команди увесь цей час залишалось створення комфортних умов для бізнесу. Зараз ми повинні сконцентрувати зусилля для відновлення економіки, - підкреслив Сергій Моргунов. - Ідея ТОВ «Юпаркс» щодо створення агропромислового кластеру на базі Вінницького індустріального парку враховує спеціалізацію Вінниці та Вінницької області і відповідає тим намірам, які ми напрацьовували у мирний час у нашій Стратегії розвитку міста до 2030”.

Серед ідей, які можуть бути цікавими для резидентів парків, на думку представників «Юпаркс», - виробництво натурального ягідного чаю без додавання цукру. Як зазначають розробники, майстерність виготовлення полягає у відсутності консерванту – цукру, а сам продукт має термін придатності пів року-рік.

«Зараз актуально створення простору, в якому об'єднаються підприємці та будуть умови для виробництва високотехнологічної їжі. Йде мова про залучення інвестицій і креативних ідей. Розміщення в індустріальному парку допоможе українським компаніям та Україні підкорювати світ у сегменті Food Tech. Багато переваг є і для світу саме від переробки аграрної сировини поруч з її вирощуванням, виробництва продуктів з доданою вартістю в Україні замість поставок сировини. Ми одночасно вирішуватимемо і проблеми продовольчої безпеки і будемо розвантажувати перевантажені логістичні ланцюжки», - відзначив співзасновник компанії «Юпаркс» Алекс Коваленко.

«Індустріальні парки повинні стати тим драйвером розвитку економіки, який дозволить нам швидше пройти непростий період післявоєнного відновлення – навіть модернізацію. Адже нам потрібно будувати абсолютно новий тип економіки. І ті проєкти, які ми хочемо започаткувати – це запорука успіху у довгостроковій перспективі»,- каже співзасновник компанії «Юпаркс» Борис Шестопалов.

Міський голова Сергій Моргунов висловив сподівання, що співпраця між виконавчим комітетом Вінницької міської ради та ТОВ «Юпаркс» буде плідною та ефективною.

“Дякую за увагу до нашого міста та готовність працювати разом. Спільними зусиллями ми маємо рухатись до нашої мети – залучення інвестицій і інновацій. Це необхідно для Перемоги і відновлення країни”, - сказав він.

Цікаво, що компанії Бориса Шестопалова є одними з лідерів на ринку виробництва борошна, круп та пластівців, хліба в Україні. І вже кілька років активно розвивають технологічні фудтек напрями готової їжі та ягідного чаю.

Алекс Коваленко є засновником бренду «Епікур», лідер змін 2021 року за версією Спілки підприємців України. Минулого року у компанії заявили про відмову від антибіотиків та гормонів при масовому виробництві екологічної курятини – вперше на вітчизняному ринку.



Переглядів: 1837
Поширень: 1

Останні новини