"Він не може просто піти". Джонсон планує прощальну поїздку в Україну

Як пише The Telegraf з посиланням на співрозмовника в уряді Великої Британії, Борис Джонсон планує останню поїздку в Україну, щоб зустрітися з Володимиром Зеленським, перш ніж покинути кабінет на Даунінг-стріт.

"Він не може просто так піти", — зазначив співрозмовник видання.

Наміри Джонсона стали відомі після того, як він провів телефонну розмову з Зеленським минулої п'ятниці, 22 липня. Зеленський сказав Джонсону, що дивився його заключний виступ у парламенті і схвально процитував його останнє зауваження: "Hasta la vista baby".

Борис Джонсон повинен покинути Даунінг-стріт 6 вересня. У суботу він заявив, що "цей уряд пережив одне з найважчих випробувань в сучасній політичній історії".

Джонсон планує ще раз переговорити з Володимиром Зеленським телефоном на цьому тижні.

"Він дійсно відчуває тягар відповідальності за те, що був найбільшим прихильником (Зеленського - ред.). Він не може просто піти й не переконатися, що світ його підтримає. Він сподівається побачити його знову, перш ніж залишить свій пост", — сказав співрозмовник The Telegraf.

Джонсон — один з перших світових лідерів, який відвідав Київ після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Перший неанонсований візит Джонсон здійснив 9 квітня. Він гуляв Хрещатиком з президентом України Володимиром Зеленським і анонсував допомогу в розмінуванні та збройну допомогу ЗСУ у боротьбі проти російської армії. Вдруге Джонсон прибув до України 17 червня.



Переглядів: 1372
Поширень: 0

Останні новини