Вінниця отримала найпрестижнішу нагороду у сфері «чистого» міського транспорту - CIVITAS Awards 2018

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Маю дуже приємну новину: Вінниця – серед 8 найбільш передових міст Європи за підсумками цьогорічного Форуму європейської ініціативи CIVITAS! Наше місто отримало найпрестижнішу нагороду у сфері «чистого» міського транспорту - CIVITAS Awards 2018. Вітаю вінничан!

Цією премією Європейська Комісія відзначила Вінницю за впровадження унікальної практики модернізації трамваїв з власним брендом VinWay.

Лауреати CIVITAS Awards 2018 стали відомі за підсумками щорічного Форуму, який відбувся в Умео (Швеція). Вінниця лише вдруге брала участь у заході, але уже привернула до себе увагу європейської спільноти. Місто перемогло у номінації "Bold Measure Award" – «За сміливий та інноваційний підхід» – разом із бельгійським містом Гент та німецьким Аахеном. Визначало кращих журі у складі експертів з питань мобільності, управлінців та представників мас-медіа.

Європейська ініціатива CIVITAS об’єднує понад 300 міст та має на меті розвиток системи громадського транспорту в Європі та за її межами. Вінниця стала першим містом України, яке долучилася до цієї ініціативи у 2015 році.

Приємно отримувати визнання Європейської комісії та спільноти CITIVAS, але в першу чергу це означає, що варто рухатися далі та працювати над покращенням міської мобільності, враховуючи новаторський досвід інших країн", - повідомив С.Моргунов.




Переглядів: 3696
Поширень: 1

Останні новини