У Вінницькі області шестеро людей отруїлися грибами

З початку року в Україні зареєстрували 12 осередків отруєння грибами, внаслідок яких постраждали 20 людей. Найбільша кількість постраждалих – у Вінницькій області. Летальних випадків не було.

Про це повідомляє Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ.

«У Чернігівській області зареєстрували 3 осередки, постраждали 5 дорослих. У Чернівецькій області — 1 осередок, постраждали 3 дорослих. У Рівненській області — 2 осередки, постраждали 2 людей, з них 1 дитина. У Сумській області в 1 осередку отруєння дикорослими грибами постраждала 1 доросла людина. У Вінницькій області постраждали 6 людей. Це найбільша кількість по Україні», – повідомили в лабораторному центрі.

Вінничанам нагадують, що вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хв. після споживання, так і протягом кількох днів:

нудота; блювота; різкий біль у животі; діарея; запаморочення; підвищення температури тіла; зниження пульсу; задуха; судоми; відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги); марення, поява галюцинацій.

За наявності будь-якого з наведених симптомів, радять звернутися до лікаря. Просять не займатися самолікуванням, адже це небезпечно для життя.


Теги: отруєння

Переглядів: 1870
Поширень: 0

Останні новини