У Вінниці продовжують ліквідовувати наслідки теракту

У Вінниці продовжують працювати над усуненням наслідків терористичної атаки, 14 липня. Наразі роботи проводяться у будинках на вул. Винниченка, 35, просп. Коцюбинського, 35, 37, 56 та Острозького, 55. Крім того, замінюють вікна у місцях загального користування мешканців 30 багатоповерхівок.

У департаменті житлового господарства розповіли, що внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено 49 багатоквартирних будинків і 29 – приватних. Капітальні ремонти даху тривають на п'яти багатоповерхівках. Загальний обсяг робіт складає понад 4,5 тисячі квадратних метрів.

«Станом на зараз вже замінили вікна у п’яти будинках, на деяких об’єктах відновлюють відкоси і на 5 будинках відбувається монтаж вікон в під’їздах, - каже директор департаменту житлового господарства ВМР Роман Фурман. - У зв’язку з погіршенням погодних умов, робітники змушені працювати, коли немає дощу, щоб не допустити протікання та підтоплень квартир. Працівники на об’єктах роблять усе можливе аби закінчити роботи якнайшвидше».

Також через ракетний обстріл постраждало приватне нерухоме майно, зокрема в квартирах вінничан, які проживають поблизу Площі Перемоги вибило вікна.

«У нас сформовані комісії для обстеження постраждалого нерухомого майна. Вони здійснюють об’їзди по квартирах згідно заяв власників, що зазнали пошкоджень внаслідок теракту та фіксують пошкодження. Наразі до Вінницької міської ради надійшло понад 400 заяв і вони продовжують надходити щоденно. Не має визначеного терміну, протягом якого люди можуть звернутися. Це їхні право та вони ним можуть скористатися. Є й люди, які мали незначні пошкодження і вирішили їх власними силами», – зазначив Роман Фурман.


Теги: війна

Переглядів: 1962
Поширень: 0

Останні новини