Генсек ООН та президент Туреччини планують відвідають Україну

18 серпня у Львові відбудеться зустріч за участі президента України Володимира Зеленського, його турецького колеги Реджепа Тайїпа Ердогана та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Сторони планують обговорити ймовірні шляхи припинення війни в Україні.

Наступного дня, 19 серпня, Гутерреш відвідає Одеський порт, пише Reuters. Візит генсека ООН буде присвячений, зокрема, обговоренню "зернової угоди", обстрілів Запорізької АЕС та вбивству полонених українських військових в Оленівці.

Після візиту в Україну Гутерреш поїде в Туреччину, щоб подивитися, як працює Спільний координаційний центр, до якого входять представники України, Туреччини Росії та ООН.

Як повідомляє СNN Turk, Ердоган приїде у відповідь на запрошення Володимира Зеленського.

"Під час візиту передбачається проведення тристоронньої зустрічі за участю президента України Володимира Зеленського та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. На зустрічі обговорюватимуться кроки, які можна зробити для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом завдяки активізації механізму, створеного для експорту українського зерна на світові ринки", — йдеться у повідомленні.

Також президенти обговорять усі аспекти турецько-українських відносин на рівні стратегічного партнерства.

За даними видання, візит Ердогана в Україну триватиме один день.


Переглядів: 1325
Поширень: 0

Останні новини